1900 Türk Vatandaşı Tahliye Edilmek İstiyor
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Lübnan’daki durumdan endişe duyan yaklaşık 1900 Türk vatandaşı tahliye edilmek istediğini belirtti. Bu çerçevede, 878 Türk ve 24 KKTC vatandaşıyla birlikte 64 kişinin birinci derece yakınları olmak üzere toplamda 966 kişi Türk gemileriyle tahliye edildi.
Öncelik Türk Vatandaşlarına Veriliyor
Kaynaklar, gemilere binerken yabancı vatandaşlara öncelik verilmediğini belirtti. Özellikle birinci derece yakınları olan Türk vatandaşlarının tahliyede öncelikli olduğu vurgulandı. Bu durumun yabancı düşmanlığını artırdığı ve operasyonun zorluklarını artırdığı ifade edildi.
2006 Yılında da Benzer Bir Operasyon Gerçekleştirilmişti
Lübnan’dan tahliye operasyonu daha önce de gerçekleştirilmişti. 2006 yılında İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Türkiye, 1100’e yakın vatandaşını Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG İskenderun, TCG Gelibolu ve TCG Bartın gemileriyle tahliye etmişti.
Türk Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için gerekli adımları atmaya devam ediyor. Tahliyenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve vatandaşların güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.