Arama

KOSGEB Kredisi Esnafı Memnun Etmedi

7 yıl önce

KOSGEB tarafından yurt genelinde başlatılan ve geçtiğimiz günlerde başvuruları tamamlanarak ödemelerinin de başladığı 50 Bin TL kredi desteğinde bankaların yaklaşımı tepki çekerken esnafın da bu uygulamadan memnun olmadığı iddia edildi.

KOSGEB Kredisi Esnafı Memnun Etmedi
ad image

KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik bu yıl yeni bir uygulama başlattığı daha önce duyurulmuş ve kobilere mail ve telefonlar yoluyla bilgilendirme yapılarak destekten yararlanmaları için çağrılar yapılmıştı. İşte bu uygulamanın ilkinde başvurular sırasında aşırı yoğunluk oluşması, sistemlerin uzun süre kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle maduriyetler de oluşmuştu. 

Bakan Özlü de konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve uygulamanın 2017 yılı içinde tekrarlanarak işletmelerin bu haktan yararlanmaları için yeni çalışmalar yapılacağı açıklanmıştı. 

Öte yandan, başvuru yapabilen esnaflardan ise oldukça küçük bir kısma kredinin çıkmasının da esnafın tepkisini çektiği idda edildi. Buna göre, Kırıkkale'de KOSGEB kredi desteğine başvuran 1500 esnaftan sadece 42'sinin kabul edilerek destekten yararlanmaları için gerekli izinlerin çıktığı belirtildi. Kırıkkale'li esnaf temsilcileri uygulamaya tepki gösterirken KOSGEB temsilcileri elde kalan kaynaklardan üretilen kredi uygulamasını savundu. 

Kırıkkaleli esnaf temsilcileri söz konusu uygulamanın yerinde bir uygulama olduğu belirtirken kullanımında olumlu sayının yetersiz olduğunu belirterek uygulamaya tepki gösterdi. 

Öte yandan KOSGEB yetkilileri ise, uygulamanın elde olan mevcut kaynaklarla yapıldığını belirterek sistemi savundu. Mevcut kredi uygulaması ile ilgili olarak kredi alamayan esnafların temsilcilikleri aracılığıyla tepkileri artarken yetkililer mevcut rakamların 2016 yılı Aralık ayını kapsadığını 2017 yılının başında yeni bir sistemin gelebileceğinin sinyallerini verdi.

TÜİK verilerine göre belirlenen yüzdelik dilimlerinin esnaf sayısına göre belirlenmesinin ortadaki adaletsizliği kaldıracağını savunan Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli esnafa can suyu gibi gelecek olan kredi uygulamasının son derece zamanlı olduğunun altının çizdi.

Hükümetin iç ve dış politikalardaki sıkıntılara rağmen böyle bir uygulama ile esnafa verdiği önemi ortaya koyduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı'da, "Kredi çıkan esnaf sayısı yetersiz ama hiç yoktan iyidir. Keşke daha çok yararlandırabilseydi belki ilerleyen dönemlerde bir yenileme olabilir" dedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler