Arama

KOSGEB 50 Bin TL Faizsiz Kredi için ikinci şans geliyor!

7 yıl önce

Geçtiğimiz günlerde başvuruları yapılan ve ödemelerinin de başladığı KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik 50 Bin TL 1 yıl geri ödemesiz sıfır faizli taksitle kredi uygulamasının tekrarlanacağı belirtildi!

KOSGEB 50 Bin TL Faizsiz Kredi için ikinci şans geliyor!
ad image

Başvuru süresinin kısa olması, başvuru yapmaya çalışan işletmelerin çokluğu ve internet ve bilişim sistemlerin aksaması nedeniyle onbinlerce işletme sahibinin başvuru yapamadığı KOSGEB 50 Bin TL Sıfır Faizli kredi uygulamasının yeniden tekrarlanacağı doğrulandı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB kredisinden yararlanamayan veya bir şekilde başvuru yapamayan adaylar için 2017 yılı içinde aynı uygulamanın tekrarlanacağını ifade ederek Kobilere müjdeyi vermiş oldu. 

Bakan Özlü, "50 bin liralık Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğini almaya hak kazananlara, ödemeleri belirtilen bankalar aracılığıyla 2016 bütçesinden yapılacak. Yani KOBİ'lerimiz yıl bitmeden 50 bin liralık desteklerini alabilecekler. Destek programına başvuramayan ya da başvurup yararlanma hakkını elde edemeyenler de üzülmesin, 2017 yılı bütçesinden KOBİ'lerimize yönelik benzer bir uygulama yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, KOSGEB tarafından sağlanan bu hizmete başvuru yapanlar arasında yapılan incelemelerde, işletmelerin FETÖ ile bağlantılı olup olmadığının araştırıldığı belirtilmişti.

Ödemelerinin önceden duyurulan bankalar tarafında yapılacağı KOSGEB kredisinde, 12 ay ödemesiz, yüzde sıfır faiz uygulanmasının yanında taksitlerin 3 aylık dönemlerle toplam 36 ay şeklinde olduğu önceden duyurulmuştu. Aynı uygulamanın 2017 yılı içinde yeniden tekrarlanacağı doğrudan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından da duyuruldu. 2017 yılı içinde tekrarlanacak olan uygulamadan, ilk uygulamadan kredi almayı hak kazanarak kredisini kullanmış olanların yararlanamayacağı, ikinci uygulamada daha önce başvuru yapıp kredi hak kazanamayan veya hiç başvuru yapamayan işletmelere yönelik olacağı da belirtilmişti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler