SON GELİŞME
--:--:--

İşitme Engellilere Yönelik İlk ″E-sınav″ Yarın

Millî Eğitim Bakanlığınca, yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) yarın Ankara’da yapılacak.İşitme engelli adaylar, ehliyet almak için, ilk “e-sınav” yöntemiyle Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları’na girecekler. MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması şeklinde gerçekleştiriliyor. MTSKS’ye çeşitli…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İşitme Engellilere Yönelik İlk ″E-sınav″ Yarın

Millî Eğitim Bakanlığınca, yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) yarın Ankara’da yapılacak.
İşitme engelli adaylar, ehliyet almak için, ilk “e-sınav” yöntemiyle Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları’na girecekler. MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması şeklinde gerçekleştiriliyor. MTSKS’ye çeşitli engel gruplarından adaylarla, işitme engelliler de girebiliyor.
İŞİTME ENGELLİ ADAYLAR İÇİN SORU HAVUZU
İşitme Engelliler Federasyonunun başvurusu sonucunda, MTSKS’de işitme engelli adayların sınav uygulamasından kaynaklı sıkıntılarını ortadan kaldırmaya dönük çalışma başlatıldı.
Bu kapsamda, işitme engelli adaylar için soru havuzu oluşturuldu. Hazırlanan soru paketleri, işaret dili tercümanı öğretmenler eşliğinde tekrar gözden geçirilerek, bu adaylara ve işaret diliyle anlatıma en uygun hale getirildi. Yüzlerce sorunun işaret diliyle anlatıldığı video çekimleri yapıldı. E-sınav yazılımı, işitme engelli adayları tanımlayacak şekilde düzenlendi. Hazırlanan sorular ve işaret diliyle anlatım videoları, e-sınav uygulamasının yapıldığı bilgisayarlarda yazılıma entegre edildi. MTSKS e-sınav uygulama kılavuzu işaret diline çevrildi, video görüntüsü de sisteme dahil edildi.
E-SINAV YAYGINLAŞTIRILACAK
Bu yıl 17 ilde, e-sınav salonlarında işitme engelli adayların Ankara’ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalar sürdürülüyor.
Sınav, yarın saat 11.30 ve 13.00’te Beşevler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli e-sınav salonunda düzenlenecek. Daha önceden sadece Ankara’da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava girebilen işitme engelli adaylar, e-sınav uygulamasıyla, yazılı soruların yanında, bunların işaret diline çevrilmiş videolarını da görebilecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
IDU, Türk Öğrencilere Online Eğitimde Yeni Ufuklar Açıyor
IDU, Türk Öğrencilere Online Eğitimde Yeni Ufuklar Açıyor
Sınavda Basit Hatalara “İlaçlı” Önlem
Sınavda Basit Hatalara “İlaçlı” Önlem
Öğrenci Toplulukları UÜ’de Buluştu
Öğrenci Toplulukları UÜ’de Buluştu
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde Bilim Şenliği Ödül Töreni
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde Bilim Şenliği Ödül Töreni
İnsanlık Tarihine Uygulamalı Yolculuk
İnsanlık Tarihine Uygulamalı Yolculuk
Çocuklar Eğlenerek Öğrenecek
Çocuklar Eğlenerek Öğrenecek
Teknoloji Gündemi ile Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO GÜNDEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması