Arama

Charter Uçuşlara Yüzde 30 Destek!

7 yıl önce

Turizm sektöründeki düşüşü toparlamak için yeni yöntemler aranıyor. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, yaşanan turist kaybını önlemek için 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip olan Charter uçaklardan her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilen 6 Bin dolarlık destek için yüzde 30 artış kararı alındı. Uygulama, 1 Haziran ile 31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak.

Charter Uçuşlara Yüzde 30 Destek!
ad image

Karar kapsamında, Türkiye'ye; Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla, Dalaman, Milas-Bodrum havalimanlarına tarifeli-tarifesiz, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına ise tarifesiz uçak seferleriyle 1 Haziran 31 Ağustos tarihleri arasında turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine uçak seferi başına 6 Bin Dolar destek sağlanacak.


Karara göre, belirtilen tarihler arasında 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip charter uçaklardan Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla, Dalaman, Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer Havalimanlarına her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilecek 6 Bin Dolarlık desteğe yüzde 30 artırım uygulanacak.

RUSYA YÜZDE 80 AZALDI
Türkiye, Nisan ayında gelen toplam yabancı turist sayısı yüzde 28.07 düşüşle, geçen yılki 2.4 milyon kişiden, bu yıl 1.8 milyon kişiye geriledi. Türkiye'ye en çok turist gönderen Almanya'dan gelen turistlerde yüzde 35.43, Rusya'dan gelenlerde yüzde 79.28, İngiltere'den gelen turistlerde de yüzde 24.41 azalma yaşandı.
Bu dönemde en büyük düşüş yüzde 82.66 ile Avustralya'dan gelen turistlerde yaşandı. Bu ülkeyi, yüzde 80.04 ile Irak, yüzde 79.28 ile Rusya, yüzde 76.40 ile Libya, yüzde 73.58 ile Lüksemburg, yüzde 72.62 Yeni Zelanda izledi.
Bakanlık verilerine göre Türkiye'ye yolladığı turist sayısında yüzde 50'den fazla düşüş gösteren ülkeler arasında, Belçika, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Meksika, Güney Kore, Hırvatistan, Slovenya, Çin, Brezilya, Tayland yer aldı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler