Arama

Son Dakika! İstanbul Beşiktaş'taki patlama raporu: 29 şehit 166 yaralı. Şehit ve Yaralıların kimlikleri..

7 yıl önce

İstanbul Vodafone Arena Stadı yakınındaki patlamada 29 şehidimiz olduğu 166 yaralının olduğu açıklandı

Son Dakika! İstanbul Beşiktaş'taki patlama raporu: 29 şehit 166 yaralı. Şehit ve Yaralıların kimlikleri..
ad image

İstanbul'da yaşanan 2 bombalı saldırının bilançosu ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ortak basın açıklaması yaptı. Gerçekleştirilen açıklamada 29 şehit, 166 yaralı olduğu dile getirildi. Kimlerin şehit olduğuna dair isim verilmezken, yaralıların ise çok sayıda farklı hastanede tedavi altında tutulduğu ifade edildi.

NUMAN KURTULMUŞ..
"Beleştepe mevkiinde ilk patlama oldu. İkinci patlama Maçka Parkı içerisinde yaşandı. İkinci patlamanın canlı bomba olduğunu öğrendik. Çok hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Suruç saldırısından bu yana bir çok terör saldırısı ile ilgili karşı karşıyayız. Nice bombalı saldırılar yaşadık. Çok büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Teröre karşı millet olarak sabrımız taşmaya başladı. Ama bu noktada ulusal birliğimizi, sabrımızı korumak zorundayız ve tek yürek olmaya devam etmeliyiz. Gerek içeride gerekse uluslararası arenadaki duruşumuzu sürdürmeliyiz. Terör örgütleri, ciddi bir dayanışma içerisinde ülkemize karşı olduklarını gördük. Allah'ın izniyle bu yaralarımızı saracağız. Elbirliği ile terör örgütlerini dize getireceğiz. Bu terörü ülkemizden atacağız. Milletimizin başı sağolsun. Çok sayıda yaralımız ve şehidimiz var. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah, milletimize bir daha böyle bir acı göstermesin..."

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU...
"Milletimizin başı sağolsun. Beşiktaş-Bursaspor maçının hemen akabinde Çevik Kuvvet ekiplerimizin toplanma anında bomba yüklü bir araç patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikada Maçka Parkında yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir canlı bomba farkediliyor. Etrafında tertibat alınıyor ama ilk patlamanın hemen sonrasında kendisini patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim. 2'si sivil olmak üzere 29 şehidimiz var. 1 Emniyet müdür, 1 Emniyet amiri olmak üzere 27 polisimizi kaybettik. 166 yaralımız var. Bu patlama ile ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Bu olay ile ilgili kimlerin bağlantısı var, kimler olaya karışmıştır araştırıyoruz. Milletimizin başısağolsun. Devlet olarak millet olarak, asla teröre boyun eğmeyeceğiz. Ülke olarak çok badirelerden geçtik. Sabırla, asaletimizle bu terör belasını da defedeceğiz. Tekrar ülkemizin başı sağolsun.."

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ...
"106 Amlübans 4 dakika içerisinde olay yerine varmış ve yaralılarımıza müdahale edilmiştir. 20'si evlerine gönderilen 166 yaralımız var. Şu anda hali hazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Bunların 3'ünün durumu oldukça ciddi. Rabbim, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başğsağolsun. Ülkemize sabırlar diliyorum.."

Haber: Ersan TEMİZEL

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler