Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Osmangazi Üniversitesi’nde 8. T-plus Çalıştayı

Osmangazi Üniversitesi’nde 8. T-plus Çalıştayı

admin admin -
9 0

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün ev sahipliği yaptığı yapılan 8.T-PLUS (Ögretmen Eğiticiler) Çalıştayı, Türkiye’nin birçok üniversitesinden YDYO çalışanları, Hazırlık Programlarında görev yapan “Teacher Trainer”ları ve idarecileri bir araya getirdi.
Bu sene sekizincisi düzenlenen etkinliğin konusu “öğrenciler” oldu. Bu sebeple etkinlik boyunca öğrenciler de konferansta görev aldılar. Toplantı, bazı üniversitelerin, Sürekli Profesyonel Gelişim Birimlerinin (CPD) nasıl kurulacağı, gerekliliği, sürekli profesyonel eğitimin nasıl yapılabileceği; peer observation, trainer observation ve management observation birimlerinin akademik gelişmeye katkısı gibi konularda deneyimlerini sundukları bir oturumla başladı. Daha sonra çalışma grupları; “observation process”, “peer observation” ve “feedback language” gibi konuları aralarında tartışıp bunu bir sonraki oturumda çalışma grupları esnasında hazırladıkları posterlerle sundular.
Çalıştayı organize eden isimler olan ESOGÜ Yabancı Diller Bölümü CPD (Continuing Professional Development) ekibi; Ayşegül Albe Özdemir, Derya Eker, Emine Taşan ve Vecihe Kafadar, bölüm çalışanlarının da desteğiyle misafirlerinin çok verimli ve renkli bir çalıştay geçirmelerini sağladılar. Çalıştay, öğrencilerin süpriz flash mob gösterisiyle başlayıp, bir panel tartışması ile sona erdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir