Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. NEÜ’de Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi Konferansı

NEÜ’de Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi Konferansı

admin admin -
111 0

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin ev sahipliğinde Kültür ve Eğitim Bağlamında 14. Uluslararası Sürdürülebilir Öğretmen Eğitimi Konferansı (14th International JTEFS/BBCC Conference) başladı.
AKEF Erol Güngör Konferans Salonundaki programa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Dinç, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Kabadayı, alanda uzman çeşitli ülkelerden akademisyenler ve diğer misafirler katıldı.
Prof. Dr. Abdülkadir Kabadayı, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden hocaları Konya’da ağırlamaktan memnun olduklarını belirtirken, konferansa Mısır’dan, Estonya’dan, Hindistan’dan gelen misafirlerin, üniversitede bilgilerini aktaracaklarını kaydetti. Öğretmen eğitiminde en iyi pratiklerin nasıl geliştirileceği, alandaki eksikliklerin giderilişiyle ilgili yapılacak çalışmaların üniversiteleri adına da önemli olduğunu söyleyen Kabadayı, “Katkıda bulunan yerli ve yurtdışından gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Konferansımızın başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum” dedi.
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, ise dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden üniversiteye gelen misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kongrenin ana mesajının öğretmen eğitimi, eğitimde geliştirilen farklı yöntemlerden bahsetmek adına önem arz ettiğini kaydeden Kutlu, “Eğitim konusunda yaşadığımız eksikliklere konferansın ışık tutacağını düşünüyorum. Konya tarihin, anlayışın, insanlığın yazıldığı bir şehir. Hz. Mevlana’nın mesajları hala insanlığın sorunlarına çözüm bulabiliyor. Konferansın bu anlamda Konya’da yapılıyor olması da önemli. Önümüzdeki 2 gün boyunca sürecek olan konferansın hepimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programda ilk sunumu yapan Prof. Dr. Kartikaya Sharabi Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu, hem gezi hem çalışma anlamında Konya’nın kendileri için de bir fırsat olduğunu söyledi. Hindistan’daki eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sharabi, alanda pek çok problemin çözüm beklediğini dünyanın çeşitli yerlerinden gelen insanların bir arada iyi bir işe imza atacaklarına dair inancının yüksek olduğunu söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir