Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ″Medya Ve İnsan″ Konulu Söyleşinin Konuğu Bahadır Kurbanoğlu Oldu

″Medya Ve İnsan″ Konulu Söyleşinin Konuğu Bahadır Kurbanoğlu Oldu

admin admin -
109 0

Yazar Bahadır Kurbanoğlu, sosyal medya ile modern hapishanelerde yaşandığını söyledi.
Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yazar Bahadır Kurbanoğlu “Medya ve İnsan” konulu söyleşisinin konuğu oldu. Bahadır Kurbanoğlu, iletişim çağında medyanın insan ve insani değerler üzerindeki etkilerini ele aldı.
Sosyal medyanın kullanımı, medyada mahremiyet ve medyanın genel konumu hakkında konuşan Bahadır Kurbanoğlu, sosyal medya kullanımının gelindiği son nokta ile modern hapishaneler içerisinde yaşadığımızı söyledi. Mütedeyyin medyada önceleri tek taraflı bir iletişimin olduğunu, şimdi ise çok yönlü iletişime geçtiğini ifade eden Kurbanoğlu, “Medyanın herhangi bir gücü yoktur, gücün medyası vardır. Yani mevcut ideolojilerin ve mevcut görüşlerin gücü. Bu anlamda 28 Şubat’ın olumlu tek tarafı baskı neticesinde Müslümanların kendi değer ve düşüncesini yeniden kurmak oldu. Sosyal Medyanın kurgusallığı tartışılır elbette ama biz de kurgusal bir hayat yaşıyoruz. İnsan ancak sahip olduğu değerlerle medyanın gücüne direnebiliyor. Kurumsallık ve kurgusallık her yerde var. Günde en az 8 saat kurumsal ve kurgusal bir hayat yaşıyoruz. Medya Kültürlemesi diye bir kavram var ve bu artık en üstten en alta kadar insanların algı ve davranış alışkanlıklarını değiştiriyor. Yeni algı ve yeni davranışlar üretiyor” dedi.
SOSYAL MEDYA MAHREMİYETİ ORTADAN KALDIRDI
Sosyal Medyada mahremiyetin büyük ölçüde kalktığını belirten Bahadır Kurbanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dindar ailelerimiz evdeki kalabalık ve misafirliklerde yer almıyor ama sosyal medyadan da hiç çıkmıyor. Odalarımıza astığımız fotoğraf ile profillerimizdeki fotoğraf aynı şeyi ifade ediyor. Işimiz, evimiz, odamız ve yediğimiz yemekten giyindiğimiz elbiseye kadar fotoğraflarımızı binlerce kişiye açıyoruz bir anda. Özel gruplar oluşturup oradan da paylaşabiliriz halbuki. Görünmek, paylaşmak, beğenilmek isteği hepimizde hastalık boyutuna ulaştı artık. İş başvurusunda, evliliklerde, ilişkilerde ve arkadaşlıklarda artık sosyal medyanın bize sunduğu kadarıyla bilip ona göre kıstas oluşturuyoruz. “

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir