Arama

İnternetten Para da Satılır mı Demeyin.. Satılıyor!

7 yıl önce

Banknotların piyasadan çekilmesinden sonra Hindistan'da para sıkıntısı baş gösterdi. bu durumu fırsat bilen girişimciler ise, internetin nimetlerini kullanarak internet üzerinden nakit para satmaya başladı!

İnternetten Para da Satılır mı Demeyin.. Satılıyor!
ad image

Hindistan hükümetinin piyasada bulunan banknotların yüzde 86'sına tedavülden kaldırma kararı almasının ardından nüfusu 1 milyarı geçkin ülkede nakit para sıkıntısı çekilmeye başlandı. Kasım ayının 8'inden itibaren başlayan bu uygulama sonrası Hindistan vatandaşları bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başlamıştı.

İşte, bu durumu fırsat bilen bazı girişimciler ise internet teknolojilerini bu yönde kullanarak krizi fırsata çevirmeyi başardı. Krizi fırsata çevirmek isteyen Snapdeal bu girişimcilerin başında yer alıyor. Snapdeal, bu girişimiyle Cash@Home adını verdiği yeni bir hizmetine başladı. 

Bu hizmete göre, Hindistan vatandaşları 2 bin Hindistan Rupisine kadar internet üzerinden nakit para satın alabiliyor. Aldıkları nakit para, özel kuryeler tarafından kapılarına kadar getiriliyor. Bu hizmetin karşılığında 1 rupi bedel (5 kuruş) talep eden şirket yoğun ilgiden memnun olduğunu açıkladı.

Nakit parayı satın alanlar ödemeyi banka havalesi ya da kredi kartıyla yapabiliyor.  Hükümet bu kararı, kara para, vergi kaçırma ve sahte banknot kullanımını önlemek için aldığını açıklamıştı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler