Arama

Geleceğe Işık Tutan Yol: İnovasyon

6 yıl önce

Büyük bir hızla değişen dünyanın anahtar kelimelerinden birisi de inovasyon oldu. Yenilikçi düşünce, farklı alanlarda kullanılıyor ve ilgi çeken ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. İş adamlarından bilim insanlarına herkesin dile getirdiği inovasyon, bir kelimeden çok daha fazlasını ifade ediyor.

  Geleceğe Işık Tutan Yol: İnovasyon
ad image

SPONSOR iÇERİK

Büyük bir hızla değişen dünyanın anahtar kelimelerinden birisi de inovasyon oldu. Yenilikçi düşünce, farklı alanlarda kullanılıyor ve ilgi çeken ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. İş adamlarından bilim insanlarına herkesin dile getirdiği inovasyon, bir kelimeden çok daha fazlasını ifade ediyor. 

İnovasyon Nedir?

Son zamanlarda dikkat çekecek kadar ön plana çıkan inovasyon kelimesi, tam olarak "yenilikçilik" manasına geliyor. Ancak yenilikçi düşünce yapısı; yaratıcı, sınırsız ve çok yönlü bir çizgide yer alıyor. Dolayısıyla  klasik düşünce tarzından fazlasını sunarken çok daha fütüristik bir bakış açısı kazandırıyor. İnovasyonla gelen yenilikçi düşünce; daha verimli, daha ekonomik, daha başarılı sonuçlar sağlıyor. Bu nedenle de hızla değişen dünya dinamiklerine uyum sağlamak açısından kritik bir değer taşıyor.

Son günlerde inovatif çalışmalar sonucu ortaya çıkan ürünlerin farklı alanlardaki kullanımı ve etkileri de dikkat çekiyor. Geliştirilen yenilikçi uygulamalar ve yaklaşımlar bu kelimeyi geleceğe atılan adımlarda olmazsa olmazlar arasına alıyor. Bu doğrultuda farklı alanlarda öncü çalışmalar yapan AR-GE merkezlerine yapılan yatırımların artması da çok doğal bir sonuç oluyor. Aynı zamanda araştırma üniversitelerinin ve araştırma merkezlerinin daha fazla ön plana çıkması da kaçınılmaz bir hal alıyor. Geleceğin teknolojilerinin öncülerinden olan ve 125 yaşında bir start-up gibi hareket eden General Electric (GE) de yenilikçi çalışmalara odaklı yatırımlar yapıyor. İnovatif teknolojik çalışmalarıyla kendini farklı alanlarda göstermeyi başaran GE, daha güzel bir gelecek için proaktif bir tutum sergiliyor ve geleceğin teknolojilerini şimdiden hazırlıyor. 

İnovatif Düşüncelerin Kullanım Alanları

İnovatif çalışmalar her yerde hızla kendini göstermeyi başardığı için kullanım alanları da oldukça yaygınlaşıyor.  İnovatif fikirler bilim ve teknoloji alanında olduğu kadar iş dünyasında ve ülke yönetimlerinde de önemli adımlar atılmasında da rol oynuyor. Kullanıldıkları alanlara göre inovasyon çeşitleri geniş bir yelpaze sunsa da belli başlı inovasyon şekilleri arasında; buluşsal, artışsal, deneysel ve süreç inovasyon çeşitleri bulunuyor. Ayrıca, endüstriyel pazar, hizmet, iş modeli, müşteri bazlı, tedarik zinciri inovasyon çeşitleri de özellikle iş dünyasının ilgisini çekiyor. Ekolojik - sürdürülebilirlik inovasyonunda olduğu gibi, "az daha çoktur" sloganı ile minimalist ve tasarrufçu yaklaşım sunan sadelik inovasyon türü de farklı bir akımı ortaya çıkarıyor.

İnovatif fikirleri destekleyen GE, hem ürün geliştirme aşamasında hem kurumsal yapılanmada bu inovasyon türlerinin birçoğunu kullanıyor. Çalışmalarında inovatif ürünleri elde etmeyi hedefleyen ve dijital endüstriyel çalışmalarıyla dikkat çeken GE, bu kapsamda birçok ürünle kendini gösteriyor. GE inovatif çalışmaları arasında; fabrikalarda sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri de yer alıyor. Bu gözlükler ile fabrikada çalışan işçiler verilen dijtal talimatlar sayesinde sıkıntı yaşamadan ve danışma ihtiyacı duymadan pratik ve verimli şekilde çalışabiliyor. Ayrıca sanal gerçeklik gözlükleri ile olası tehlikelere karşı gerçekçi simülasyonlarla hazırlanmak kolaylaşıyor. 

Etkileyici İnovasyon Örnekleri

Teknolojik buluşsal inovasyon örnekleri arasında; dijital dönüşüm, üç boyutlu yazıcılar, nesnelerin interneti, endüstri 4.0, yapay zeka, makine öğrenme, sanal ve artırılmış gerçeklik, Endüstriyel İnternet, Katmanlı Üretim gibi çalışmalar da bulunuyor. Bu çalışmalar sayesinde enerjiden  ve hızlanan dünya dinamiklerinin yapısına uygun olarak maliyetlerden ve zamandande tasarruf etmek mümkün oluyor. Eskiden ısmarlandıktan sonra günlerce, aylarca beklenen yedek parçalara ulaşmak da kolaylaşıyor. Günümüzde bu yedek parçaları üç boyutlu yazıcılarla kısa bir sürede kendi ofisinizde üretmeniz mümkün hale geliyor. Bazı araştırma merkezlerinde üç boyutlu yazıcılar ile yedek organların üretilmesi üzerinde başarılı çalışmalar bile yapılıyor.

İnovatif düşünce örnekleri arasında bir yandan enerji sorununu çözen diğer yandan enerji üretiminin dünyaya olan etkilerini düşünen temiz enerji kaynakları da yer alıyor. Yolculuklarınızda enerji sorunundan uzak yaşamanıza imkân veren cepte taşınabilen portatif güneş panelleri de bunun örnekleri arasında bulunuyor. Gelişen bilim ve teknoloji ile  her geçen gün daha az yer kaplayan bu ürünler, gelecekte her cepte yer alabilme potansiyelini taşıyor. Dijitalleşen dünyada özellikle seyahatlerde ortaya çıkan enerji sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler