Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ersoy’dan 19 Mayıs Açıklaması

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ersoy’dan 19 Mayıs Açıklaması

admin admin -
7 0

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, “Yaşadığımız günlerde milli birlik ve beraberliğin önemini çok daha fazla anlayabiliyoruz. Bağımsızlığımızı koruma konusundaki azim ve kararlılığımız geleceğimizin tesisinde en önemli unsurlardan biridir” dedi.
Gazi Üniversitesi Rektör Adayı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin gençlere emanet edildiğini söyledi. Prof. Dr. Ersoy, 19 Mayıs tarihinin Atatürk’ü anma ve anlama noktasında ayrı bir değeri bulunduğunu vurgulayarak, bu tarihin aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin gençlere duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da bir göstergesi olduğunu ifade etti.
“YAŞADIĞIMIZ GÜNLERDE MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNİ ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUZ”
Prof. Dr. Ersoy şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkışıyla başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesini milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle gerçekleştirmiştir. Yaşadığımız günlerde milli birlik ve beraberliğin önemini çok daha fazla anlayabiliyoruz. Bağımsızlığımızı koruma konusundaki azim ve kararlılığımız geleceğimizin tesisinde en önemli unsurlardan biridir. İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs tarihinin aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir.”
Adını büyük önder Atatürk’ten alan Gazi Üniversitesi’nin ülkenin gençlerini en iyi şekilde yetiştirme sorumluluğunda olduğunu belirten Prof. Dr. Ersoy, devletin varlığının sürmesi ve gelişmesinin donanımlı gençlerle mümkün olabileceğini vurguladı.
“ÜLKEMİZİ BÜYÜTECEK OLAN AZİMLİ VE KARARLI GENÇLERİMİZDİR”
“Öğrencilerini odak olarak belirleyen ve çalışmalarını bu yönde sürdüren, akademik kadrosunu güçlendiren, öğrencilerine öğrenimleri için rahat ve çağdaş ortamlar sunan bilim yuvası üniversitelerin çağın gelişen koşullarına göre kendilerini yenilemesi gerekir” diyen Prof. Dr. Ersoy açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Devletimizin ve milletimizin geleceğinden emin olabilmek için gençliğimizi iyi yetiştirmemiz gerekmektedir. Milletimizin ideallerini gerçekleştirecek ve ülkemizi daha da büyütecek olan azimli ve kararlı gençlerimizdir. Atatürk gençliğe hitabının ilk cümlesinde, ’Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’ demiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün emanetini korumak ve geliştirmek için geçmişini unutmayan, inançlı, karakterli, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek de akademisyenler olarak bizim en önemli sorumluluğumuzdur.”
“GENÇLERE GÜVENİYORUM”
Prof. Dr. Ersoy, devleti ve milletiyle gurur duyan nesillerin Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya arenasında en önemli gücü olduğuna inandığını bildirdi. Prof. Dr. Ersoy, gençlerin de omuzlarındaki yükün ve ağırlığın sorumluluğunu bilerek kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için bilimsel düşünceyi esas alan, aklın ve mantığın çizdiği yollardan gitmeleri ve çok çalışmaları gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Ersoy, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzusu olduğunu belirterek, gençlere olan güvenini dile getirdi. Prof. Dr. Ersoy, “Cumhuriyetin Türk gençliğine emanet edilmesi ülkenin sürekli yenileşme ve çağdaşlaşma içinde olması amacıyla önemlidir. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi, onun azim ve kararlılıkla oluşturduğu ilke ve devrimler, Türk ulusunun yolunu aydınlattı. Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, ulusal varlık ve birliğin güvencesi olan başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm Gazi Üniversitesi mensuplarının 97. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir