Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. En Büyük Rehabilitasyon Merkezi Torbalı’da

En Büyük Rehabilitasyon Merkezi Torbalı’da

admin admin -
7 0

Torbalı Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan İzmir’in en büyük rehabilitasyon merkezinde, 23 yaş üzeri yetişkinlerin sosyal ve ekonomik hayata katılımları amaçlanıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Biz gerçek anlamda sosyal belediyecilik yapıyoruz” dedi.
Sosyal yaşama yeterince katılamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını olumsuz biçimde etkileyen yetişkin engelliler için Torbalı’da İzmir’in en büyük rehabilitasyon merkezi hizmete açıldı. 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan merkezde eğitim amaçlı sınıflar bulunuyor. Torbalı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile ilçede yaşayan 23 yaş üzeri zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonu amaçlanıyor. Şubaşı Mahallesindeki merkezin açılışına Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve çok sayıda davetli katıldı.
“GERÇEK ANLAMDA SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, toplumun bütün kesimlerini kapsayan onlarca sosyal sorumluluk projesinin başarıyla yürütüldüğünü, rehabilitasyon merkezinin ise sadece bunlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: ”Yakın çevrenize şöyle bir baktığımızda farklı nedenlerden dolayı evlerine hapsolmuş, dışarıyla sosyal bağları kopmuş, iletişim güçlüğü çeken, evdeki hastasına, engellisine bakmaktan yorgun düşmüş, çaresiz aileleri görürsünüz. Hükumetimiz bu alanda çok büyük bir reform gerçekleştirdi. Ailelere ‘evde bakım’ adı altında önemli maddi manevi katkılar sundu. Evde engellisine bakana devletimiz bakım ücreti ödüyor. Biz bir adım daha illeri giderek 10 bin metrekaresi açık, tamamen yeşil, 500 metrekaresi kapalı çok değerli bir alanı rehabilitasyon merkezine dönüştürdük. Bu merkeze gelenleri evlerinden alacağız, yemeklerini yedireceğiz, uzmanlar eşliğinde yeteneklerine ve algı güçlerine göre de farklı sınıflarda eğitimlerini vereceğiz. Ayrıca en önemlisi çok iyi dizayn edilmiş bu büyük parkta güven içinde günlerini geçirmelerini, sosyal hayata dahil olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
HAFTADA 5 GÜN, 40 SAAT EĞİTİM
Merkezde; 23 yaş üstü hafif ve orta derece zihinsel özürlü bireylere çeşitli eğitimler ile meslek kursları veriliyor. Engelliler, yeterlilik düzeylerine göre hafta içi her gün 8’er saat olmak üzere, haftada toplam 40 saat kurs görecek. Kursiyerler; kültür, okuma-yazma ve farklı meslek dallarında eğitim görecek. Dört ayrı branşta oluşturulan dersliklerde öğrencilere; makrome örgü, takı, ahşap boyama, halıcılık ve ebru gibi el sanatları dersleri de verilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir