Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çerçioğlu, Sökk’de Yerli Tohum Fide Dağıttı

Çerçioğlu, Sökk’de Yerli Tohum Fide Dağıttı

admin admin -
11 0

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yerli tohum fide dağıtımına Söke’de devam etti. Söke’de Çarşamba pazarı yanında kurulan stantta fide dağıtımı yapılırken, vatandaşlara “Bahçeniz yoksa bile bu fideleri mutlaka evlerinizde saksıda yetiştirip, tohumlarını geleceğe taşıyın” dedi.
Özlem Çerçioğlu’nun 2014 yılında başlattığı “Yerel Tohum Gelecektir” projesi kapsamında Buharkent’te yetiştirilen ve yerli tohumlardan elde edilen fideler Söke’de de dağıtıldı. Sökeli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fide dağıtımına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, mahalle muhtarları da katıldı.
Kısa süre önce Serçin’de Ekoturizm merkezi açılışından sonra 15 gün arayla Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu Söke’de görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Bu etkinliği sadece fide dağıtımı olarak görmemek gerekir. Yerli tohumlara dikkat çekmek, üretimin ve üreticilerin desteklenmesi olarak görmek gerekir” dedi.
Vatandaşlardan fideleri saksıya bile olsa dikmelerini, tohumlarını ise saklamalarını isteyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Geçmişte sofralarımıza gelen sebzelerin kokusu farklıydı. İşte bu dağıttığımız fideler o dönemin mis gibi kokan yerli tohumlarından üretildi. Bunlar eskiden soframıza gelen domatesler. Rica ediyorum bahçeniz yoksa saksıya dikin. Tohumları alın, gelecek nesillere aktaralım” dedi.
Konuşmaların ardından fide dağıtımı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından gerçekleştirilirken, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fide dağıtımı sonrasında Söke Çarşamba Pazarı’nda esnaflar ziyaret edildi, vatandaşlarla sohbet edildi. Pazaryerinde Başkanlar Çerçioğlu ve Toyran’a vatandaşın ilgi ve sevgisi büyük oldu. Pazaryeri gezisi sonrasında ise Söke Ziraat Odası ziyaret edildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir