Arama

Yeni kamera teknolojisi

1 yıl önce


Yeni kamera teknolojisi
ad image

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri alışkanlıklarımız değişti. Özellikle teknolojinin ilerlemesiyle akıllı telefonlar yaşantımızın değişmez bir parçası haline geldi. İlk etapta sadece konuşmak için kullandığımız telefonlar artık çok farklı alanlarda hayatımıza yer etmiş durumda.

Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, standart görüntü sensörlerinin ışığı 3D olarak görmesini sağlayan yeni bir adım attılar. Yeni teknoloji ile kameralar nesnelere olan mesafeyi ölçebilecek ve akıllı telefonlarda üç boyutlu görüntüleme yapılabilecek.

Nesneler arasındaki mesafeyi ölçmek, şu anda yalnızca özel ve pahalı Lidar (ışık tespiti ve uzaklık tayini) sistemlerle mümkün oluyor. Lidar‘ı en basit tabirle lazer ışığını kullanarak nesnelerin ölçüm aleti ile uzaklığını ölçmeye yarayan bir teknoloji olarak nitelendirilebilir. Bu teknoloji yardımıyla nesnenin ne kadar uzakta olduğunu, ne kadar hızlı hareket ettiğini, yaklaşıp uzaklaştığını ve hareket eden iki nesnenin yollarının kesişip kesişmeyeceğini hesaplayabiliriz.

Stanford araştırmacılar megapiksel çözünürlüklü Lidar ile bu sistemin daha yaygın bir şekilde kullanılabileceği inancında. Daha yüksek çözünürlük ile Lidar’ın hedefleri daha geniş bir aralıkta tanımlamasına olanak tanınacağı belirtiliyor.

Apple, mevcut iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde Lidar teknolojisini kullanıyor. Stanford Üniversitesi araştırmacıları, lidar çözümlerinin uygulanmasının Apple tarafından kullanılandan daha ucuz olduğunu ve daha geniş bir telefon yelpazesine kurulabileceğini açıkladı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler