Arama

'www'nin kurucusundan yeni proje!

4 yıl önce

World Wide Web (www) adresleme sisteminin mucidi İngiliz bilim insnaı Tim Berners-Lee, interneti daha güvenli bir yer haline getirmek iddiası ile küresel aksiyon planını açıkladı.

'www'nin kurucusundan yeni proje!
ad image


‘http://www...’ şeklinde başlayan site adreslerin mucidi olduğundan kimi zaman 'internetin isim babası' olarak da anılan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, bir süredir internetin kullanıcı mahrumiyetini ihlal ettiği ve tehlikeli bir yer haline geldiği yönndeki uyarıları ile gündeme geliyor.



 

Lee, sadece uyarıda bulunmak ile kalmadı ve interneti güvenli bir alan haline getirmek adına yapılması gerekenleri derlediği 'Contract  for the Web' (İnternet kontratı) isimli bir çalışmaya imza attı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, internet için bir kural kitabı niteliğinde olan kontratın bir bağlayıcılığı bulunmasa da şirketler, devletler ve bireyler için yapılması gerekenlere yer veriyor.

Yayınlanan yeni kuralların bağlayıcılığı olmadığının altını çizen Lee, "Bu kurallar iyi bir internet oluşturmak adına bir yol haritası niteliğinde. Ama herkes bu kurallara uymayı taahhüt etmezse değişimin gerçekleşmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı. 



İnternet için yazılan ilk kural kitabında hükümetlerin dijital çağda şirketlere daha sıkı regülasyonlar uygulaması, veri güvenliğini sağlaması gerektiği belirtiliyor. 

 

Şirketlerin ise daha fazla kar edebilmek adına insan haklarını ve demokrasiyi riske atacak adımlardan kaçınması gerektiğinin altı çiziliyor. 

Lee, bireylerin ise dijital haklarını elde etmek adına daha organize bir tutum sergilemesi gerektiği görüşünde. 

 
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler