Arama

Volkswagen Tasarruf İçin 30 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak

7 yıl önce

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından olan Alman Volkswagen şirketi tasarrufa gidiyor. Emisyon skandalı ile milyarlarca dolarlık zarara uğrayan şirket, açıkladığı yeni tasarruf tedbirleriyle 2021 yılına kadar 30 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Volkswagen Tasarruf İçin 30 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak
ad image

 

Alman otomobil devi Volkswagen, tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek 5 yıl içinde 30 bin çalışanı işten çıkaracağını ve bu çalışanların 23 bininin Almanya’dan olacağını açıkladı. Bu karar, şirketin kârlılığını artırmak ve üretimi elektrikli ve sürücüsüz araçların geliştirilmesine kaydırma planları çerçevesinde alındı.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi, maliyetlerin yüksek olduğu Almanya biriminde bu maliyetleri azaltmaya çalışırken, dizel emisyonu skandalından doğan giderlerini karşılayabilmek için milyarlarca euroya ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan sendikalarla varılan anlaşmanın VW markası üzerinden yıllık 3.7 milyar euro (3.9 milyar dolar) tasarruf sağlayacağını ve yalnızca Almanya'da 23,000 kişinin işten çıkarılacağı söylendi. Ayrıca Dünya genelinde 610,076 çalışanı bulunan VW Group konu hakkında yorum yapmadı.

Tarafların Haziran ayından bu yana üzerinde çalıştığı anlaşma, VW'nin bu yıl yüzde 2 olması beklenen faaliyet kârını artırmayı hedefliyor. Sendika liderleri, yönetim tarafından yeni istihdam yaratılacağı ve elektrikli araçlara, başta Almanya'daki fabrikalarda yatırım yapılacağı sözü üzerine işten çıkarmaları kabul etti. Bir yandan geleneksel istihdamda azalmaya giderken, bir yandan da elektrikli arabalara yatırımlar üzerinden 9,000 kişilik yeni istihdam yaratılacağını belirtildi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler