Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Vali Tapsız’dan Roketli Saldırıda Hayatını Kaybeden Arslan Ailesine Ziyaret

Vali Tapsız’dan Roketli Saldırıda Hayatını Kaybeden Arslan Ailesine Ziyaret

admin admin -
3 0

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 23 Nisan’da Suriye’den roket atılması sonucu hayatını kaybeden Mahmut Emre Arslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Eğitim gördüğü okulda ’yakışıklı’ lakabıyla tanınan 14 yaşındaki Mahmut Emre Arslan’ın annesi Zeynep ile babası Selahattin Arslan ile uzun süre sohbet eden Tapsız, ailenin acısını paylaştı.
Ziyaret nedeniyle minnettarlığını belirten Selahattin Arslan, başta Kilis Valisi Süleyman Tapsız olmak üzere tüm kurum yetkililerinin kendilerine zor günlerinde destek olduğunu söyledi.
Baba Arslan, “Yaşanan olayları fırsata çevirmek isteyen insanlar var. Bizler buna asla izin vermeyiz. Devletimize, hükümetimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize güveniyoruz” diye konuştu.
Ziyarette Vali Tapsız ile eşi Ayşe Tapsız, ailenin hayatta kalan çocukları Ahmet ve Merve ile sohbet etti.
Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Tapsız, son bir haftadır Kilis’te hayatın eski günlerine dönmeye başladığını kaydetti.
Esnafın dükkanlarını açtığını vurgulayan Vali Tapsız, “Kilisliler zaten burada. Ayrılan da olmamıştı, basında kamuoyunda farklı bir şekilde yansıtılıyordu. Gerçek burada, sokaklara baktığımız zaman şu anda insanlar normal hayatlarına devam ediyorlar’’ diye konuştu.
Türk devletinin çok büyük olduğunu dile getiren Vali Tapsız, ‘’Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımız, ev ve iş yeri zarar gören insanlarımızın mağduriyetini devletimiz hızla karşılıyor. Yeterince imkanımız var, devlet olarak. Vatandaşlarımızın hiç birisini mağdur bırakmayız. Onların her zaman yanındayız. En küçük mağduriyet yaşanmasın diye her türlü tedbiri alıyoruz. Örneğin evi hasar görmüş, oturamayacak durumda olan insanlar varsa, bunların hemen tespitlerini yapıp aylık kiralarını karşılıyoruz. Bunun dışında hayatını kaybedenlere tazminatların ödenmesine ilişkin yasa kapsamında ödemeler yapılıyor. Ev ve iş yeri, araçları zarar gören insanların zararları karşılanıyor, devlet yaraları sarıyor. Biz buradayız, devletin temsilcisi olarak. İnsanlarımızı ziyaret ediyoruz, taziyelerimizi iletiyoruz. Onların acılarını bir nebze olsun acaba azaltabilir miyiz diye burada Alay komutanımız, müftümüz, devlet yetkilileri hep birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Kilis halkının metanet içinde olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Vali Tapsız, şöyle devam etti:
Onların devlete, millete bağlılığını görmek gerçekten bizi duygulandırıyor. Biz de bu kapsamda valilik olarak devletimizin en üst kademelerine, daha önce Bakanlar Kurulunda bilgilendirme yapmıştık, dün de İstanbul’da sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine milletvekillerimiz, belediye başkanımız ile birlikte birinci ağızdan ilimizde yaşanan son durum nedir, burada yaşayan saygıdeğer halkımızın hissiyatı nedir, ne düşünüyorlar, ne hissediyorlar, ne bekliyorlar? bunları sayın Cumhurbaşkanımıza arz etme fırsatımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri detaylı olarak dinlediler ve insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli talimatları verdiler. Hem terörden mağdur olan insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde ve bunun hızla yapılması ve yaraların bir an önce sarılması anlamında. Hem de esnafımızın mağduriyetinin yaşanması için ilgili bakanlıklara talimatları verdiğini ve vereceğini ifade ettiler.”
Basın mensuplarının “Ne gibi yardımlar söz konusu olacak” sorusu üzerine Vali Tapsız, “Bu bir paket halinde ilgili bakanlıklarca açıklanacak. Maliye Bakanlığından bir talimat geldi, Defterdarlığımız bunu bugün yarın kamuoyuna açıklayacak. Vergi ve sigorta prim borçlarının yıl sonuna kadar ertelenmesi, devlet bankalarından faizsiz esnafımıza kredi ödenmesi gibi bir çok hususları kapsıyor” cevabını verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşme ile ilgili de bilgi veren Tapsız, “Sayın Cumhurbaşkanımız biz her zaman Kilis ve Kilislilerin yanındayız, kendilerini kesinlikle yalnız hissetmesinler dediler. Her türlü güvenlik açısından askeri yetkililerle görüştüğünü, önlemlerin alınması anlamında gerekli talimatları verdiğini iletmemizi söylediler” dedi.
Devlet ile milletin her zaman yan yana olduğunu kaydeden Tapsız, ‘’Biz bu toprakların bin yıllardır sahibiyiz, biz hiç bir yere gitmiyoruz, buradayız. Her zaman da burada olacağız, burada kalacağız’’ diye konuştu.
Tapsız, dedikodulara, birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyen, aramıza nifak sokmak isteyen kişilere de itibar edilmemesi hususunu vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir