Arama

Ünlü Sporcular, Gözleri Kapalı Goal Ball Oynadı

7 yıl önce

Denizli’de engellilerle ilgili etkinlik için bir araya gelen ünlü sporcular Hidayet Türkoğlu, Alpay Özalan ve Hamza Yerlikaya, gözlerini tamamen kapattıktan sonra aralarında görme engelli kızların da olduğu öğrencilerle goal ball oynadı.

Ünlü Sporcular, Gözleri Kapalı Goal Ball Oynadı
ad image
Denizli’de engellilerle ilgili etkinlik için bir araya gelen ünlü sporcular Hidayet Türkoğlu, Alpay Özalan ve Hamza Yerlikaya, gözlerini tamamen kapattıktan sonra aralarında görme engelli kızların da olduğu öğrencilerle goal ball oynadı.
Pamukkale Üniversitesi’nde 4’üncüsü düzenlenen ’Engellere Takılma Şenliğe Katıl’ etkinliğine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Denizli’deki engellilerin okullarının gösterileriyle damga vurduğu etkinliğe ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, ünlü sporcular Hidayet Türkoğlu, Alpay Özalan, Hamza Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Danışmanı Saadet Oruç’un yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunmasıyla başlayan etkinlikte engelli mehter takımının söylediği marşlar alkış alırken, yine engellilerin oluşturduğu semazen grubu da izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.
Engelli gruplarının gösterilerinin ardından ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanları da olan Hamza Yerlikaya, Hidayet Türkoğlu ile Alpay Özalan, sahaya indi. Görme engelli kızlarla gözlerini kapatarak goal ball oynayan ünlü sporcular ilk olarak oyunun kurallarını öğrendi. Daha sonra takım elbise içinde gözlerini gözlüklerle kapatan 3 ünlü sporcu, görme engelli kız öğrencilerle goal ball oynadı. Topun çıkardığı sese göre hareketlenen sporculardan Alpay Özalan 1 topu tutabilirken, Hamza Yerlikaya da 1 gol attı.
"ÖNEMLİ OLAN ENGELLİLER KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK"
Oyun sonrası hatıra fotoğrafı çektiren ünlü sporcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, "Yetenekli kızlarımızı kutluyoruz. İnşallah katıldıkları turnuvalarda şampiyonluklar yaşarlar. Gerçekten güzel bir oyun ve biz bunu ilk defa oynadık. Bizim için önemli olan genç arkadaşlarımızla burada olabilmekti. Amacımız engelliler konusunda farkındalık yaratmak" dedi.
Eski milli futbolcu Alpay Özalan ise, "Görmeden bir şeye hakimiyet sağlamak gerçekten de kolay değil. Hepsi yetenekli arkadaşlarımız. Ben hepsine yaşamlarında başarılar diliyorum. Hepsinin de başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya da engelsiz yaşamın bir örneğini gördüklerini kaydederek, "Bu arkadaşlarımız engelleri tek tek aşmış. Hiçbir şey insanların önünde engel olamaz. Ben ilk defa oynadım ve çok etkilendim. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler