Arama

Üniversite Öğrencileri, 6 Dalda 19 Madalya 2 Kupa Kazandı

7 yıl önce

Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Takımı, Şanlıurfa ve Gaziantep’te katıldığı yarışmalarda 6 dalda 19 madalya ve 2 kupa aldı.

Üniversite Öğrencileri, 6 Dalda 19 Madalya 2 Kupa Kazandı
ad image
Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Takımı, Şanlıurfa ve Gaziantep’te katıldığı yarışmalarda 6 dalda 19 madalya ve 2 kupa aldı.
Gaziantep’te düzenlenen "Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluşuyor", "Ulusal Gaziantep Yemek Festivali" ve "1. Şanlıurfa Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası"na katılan Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Takımı katıldığı 6 dalda 19 madalya ve 2 kupa alarak Adıyaman Üniversitesine başarı getirdi.
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yarışma ekibi, En İyi Üniversite Ekip Yarışması, Üniversite Tavuk Yarışması, Üniversite Makarna Yarışması, Üniversite Şanlıurfa Mutfağı Yarışması, Ustalar Balık Yarışması ve Gaziantep Mutfağın Yıldızları Yarışması kategorilerinde yarışmaya katıldı.
Gaziantep Mutfağın Yıldızları Ekip Yarışmasında altın madalyayı almaya hak Kazanan Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Esra Öz, Nihat Yücebaş, Emine Peksoy ve Mehmet Korkmaz olurken En İyi Tatlı Madalyası ve yarışma birinciliği kupasını da aldı. 1. Şanlıurfa Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasında En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde ise gümüş madalyayı almaya hak kazanan Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Esra Öz, Nihat Yücebaş ve Bahadır Hana Abalı oldu.
Adıyaman Üniversitesi Öğrencileri gümüş madalya dışında klasman ikinciliği kupasına da layık görüldü. Üniversite Tavuk Yarışmasında Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Esra Öz altın madalya, Sılay Koçak gümüş madalya alırken Üniversite Urfa Mutfağı Yarışmasında ise Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Melisa Sağlatıcı gümüş madalya, Bahadır Han Abalı ve Fatih Bayhan bronz madalya sahibi oldu.
Üniversite Makarna Yarışmasında Adıyaman Üniversitesi öğrencisi Nihat Yücebaş bronz madalya, Ustalar Balık Yarışmasında Adıyaman Üniversitesi öğrencisi Fatih Bayhan bronz madalya aldı.
25 ülkeden gelen aşçılık takımlarının katıldığı yarışmalar Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılırken bu yarışmalarda başarı gösteren, madalya alan Adıyaman Üniversitesi öğrencileri uluslararası alanda ve Türkiye’de geçerli olan sertifika sahibi oldu.
Yarışmaların ardından Adıyaman Üniversitesi’ne dönen Aşçılık Takımı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Nevzat Güler ve Öğretim Görevlisi Ali Tutar ve Aşçılık Takımı Şefi Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur ile birlikte Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü ise başarılarından dolayı Aşçılık Takımı ve şefleri tebrik ederek ödüllerin teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de başarıyla gerçekleştiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler