Arama

Türkiye'deki En Gelişmiş Kuluçka Merkezleri

1 yıl önce


Türkiye'deki En Gelişmiş Kuluçka Merkezleri
ad image

Türkiye'deki En Gelişmiş Kuluçka Merkezleri

 

Girişimci adayları, bilgi ve tecrübe eksikliği nedeniyle iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde çeşitli problemler ile karşılaşabilirler. Buna bağlı olarak başlangıç aşamasındaki engellerle başa çıkmakta da zorluklar yaşayabilirler. Girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmek için is çeşitli kuluçka merkezi bulunmaktadır.

 

Türkçeye “incubator” kelimesinden çevrilmiş olan kuluçka merkezi; girişimcilere başlangıç sürecinde yardımcı olmak için birçok hizmet sunmaktadır. Kuluçka merkezleri, girişimci adaylarının gelişebilmesine ve iş fikirlerinin büyümesine yardımcı olmak için verilen rehberlik ile öne çıkan merkezlerdir.

 

Türkiye’de de birçok gelişmiş kuluçka merkezi bulunmaktadır. Girişimcilere sağladığı çeşitli avantajlar ile kuluçka merkezleri, girişim ekosisteminde önemli bir konuma sahiptir. BTM olarak bu yazımızda kuluçka merkezi nedir ve kuluçka merkezinin amaçları nelerdir konuları hakkında merak ettiğiniz detayları sizler ile paylaşacağız. Keyifli okumalar dileriz!

 

Kuluçka Merkezi nedir?        

 

İncubator olarak da bilinen kuluçka merkezleri, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmek ve onları geliştirmek için maddi ve manevi destek sağlayan iş geliştirme merkezleridir. Bu merkezler, iş planı oluşturmaktan sunum hazırlamaya kadar birçok farklı alanda eğitimler düzenlemektedir. Bunun yanı sıra girişimcilerin başarılı olması için de mentorluk hizmeti sunar. Ayrıca daha sonraki iş süreçleri için de girişimlere rehberlik eder.

 

Kuluçka Merkezinin Amaçları Nelerdir?

 

Kuluçka merkezinin temel amacı, girişimci veya girişimci adaylarına iş fikirlerini geliştirme sürecinde ihtiyaç duydukları maddi ve manevi desteği alabilmelerini sağlamaktır. Kuluçka merkezlerinin özellikle yeni başlayan girişimciler için birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar aşağıdaki gibidir:

 

  1. Kuluçka merkezleri eğitim programları ve mentorluk hizmeti sunar.
  2. Ofis mekanları ve altyapı desteği sunar.
  3. Kuluçka merkezleri sayesinde network genişletme ve yatırımcılarla tanışma imkânınız olur.

 

Türkiye'de Önde Gelen Kuluçka Merkezleri

 

Türkiye’de önde gelen birçok kuluçka merkezi bulunmaktadır. Bunlardan birisi de BTM’dir. BTM; yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde, girişimcilik ve inovasyon üzerine her türlü desteği profesyonel bir hizmet anlayışı ile sunmaktadır. BTM’de fikirlerin iş modeli haline gelmesi hedeflenir. Ayrıca eğitim ve seminerler, mentor desteği, yatırımcı eşleştirmeleri, girişimcilerin yatırımcı karşısında sunum yaptığı demo günü etkinlikleri, İTO Komite eşleştirmeleri gibi çeşitli hizmetler mevcuttur. Bunun yanı sıra 7/24 ofis imkânı, birebir danışmanlık gibi hizmetler girişimcilere tamamen ücretsiz sunulmaktadır.

 

BTM olarak bu yazımızda, “Kuluçka merkezi nedir, amaçları nelerdir” konusunu detaylarıyla ele aldık. Sizler için faydalı olmasını diler okuduğunuz için teşekkür ederiz. Kuluçka merkezleri ve sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler