Arama

Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Toplantısına 22 Ülkeden 50 İş Adamı Katıldı

7 yıl önce

ANKARA (İHA) – TOBB tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Programı eşleştirme toplantısı, 22 ülkeden 50 iş adamının katılımı ile Polatlı Ticaret Odası’nda (PTO) gerçekleştirildi.

Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Toplantısına 22 Ülkeden 50 İş Adamı Katıldı
ad image
ANKARA (İHA) – TOBB tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Türkçe Konuşan Yabancı Girişimciler Programı eşleştirme toplantısı, 22 ülkeden 50 iş adamının katılımı ile Polatlı Ticaret Odası’nda (PTO) gerçekleştirildi.
PTO toplantı salonunda yapılan Türkçe Konuşan Girişimciler Eşleştirme Toplantısı’na Arnavutluk, Kırgızistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Kazakistan, Ukrayna, Afganistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Tacikistan ve Türkmenistan’dan 50 iş adamı katıldı. Gıda, tarım, sigortacılık, danışmanlık, tekstil, makina gibi sektörlerde faaliyet gösteren yabancı iş adamları, aynı sektörlerde hizmet veren PTO üyeleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. PTO Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı program öncesinde heyet Polatlı OSB’de faaliyet gösteren Bozkurt Tarım Makinaları Ltd. Şti’yi ziyaret ederek, tarım makinalarının imalat aşaması hakkında firma sahibi Feridun Bozkurt’tan bilgi aldı. Ardından iş adamları, POTA Koordinatörü Kadim Koç ile birlikte Sakarya Şehitlik Anıtı’nı gezdi. Gezinin ardından Polatlı Ticaret Odası’na geçildi.
PTO Başkanı Ulvi Sakarya tarafından odanın işleyişi ve 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında yabancı iş adamlarına bilgi verildi. Sakarya’ya iş adamları çeşitli hediyeler takdim etti. Gagavuzya Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine kardeş oda bildirgesini alan Sakarya, Gagavuzya Oda Başkanına teşekkür etti. Önümüzdeki günlerde iki oda kardeş oda protokolünü imzalayarak kardeşliği sınır ötesine taşıyacak.
PTO Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, yaptığı konuşmada, ’’Öncelikle 22 ülkeden gelen 50 Türkçe konuşan yabancı iş adamına ülkemize ve ilçemize hoşgeldiniz demek istiyorum. Sizleri odamızda ağırlamaktan memnuniyet ve onur duyuyoruz. İlk cümlemin de içinde geçtiği gibi hepiniz Türkçe konuşabilmektesiniz. Bu bizim Türkçe dilinin ne kadar da önemli olduğunu ve ne kadar yaygınlaştığının bir göstergesidir. Bu sebepten dolayıda büyük mutluluk duyduğumu siz değerli misafirlerimize belirtmek isterim. Gün boyu sizlere eşlik ettik, OSB ziyaretimiz ve Sakarya Şehitlik Anıtı ziyaretimizi beğendiğinizi umuyorum. Artık burada ilçemizin seçkin iş adamları ile sizleri buluşturup iş birliği yapmanızı diliyorum. 130 bine yakın nüfusu, 2 OSB’si, buğday, şeker pancarı, soğan ve ayçiçeğin başkenti, Gordion ve Sakarya Savaşı tarihi ile kendini kanıtlamış ilçemize yatırım yapmanızı, ilçemizde yer alan firmalar ile işbirliği yapmanızı hepinizden talep ediyorum, bu konuda kefil olabileceğimi belirtmek istiyorum’’ dedi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler