Arama

Türk Sağlık Sen’den 13 Yönetici Hakkında Suç Duyurusu

7 yıl önce

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, kanunen yasak olmasına rağmen sendikaya üye olan ve sendikacılık faaliyetleri yapan Manisa’daki sağlık alanında 13 yönetici hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Türk Sağlık Sen’den 13 Yönetici Hakkında Suç Duyurusu
ad image
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, kanunen yasak olmasına rağmen sendikaya üye olan ve sendikacılık faaliyetleri yapan Manisa’daki sağlık alanında 13 yönetici hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Sendikalarda yetki döneminin belirleneceği tarihe sayılı günler kala sendikalar arasındaki rekabet adliyeye taşındı. Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, üyelerinin baskılarla istifaya zorlandığını öne sürdü. Mutlu sağlık kurumlarında yönetici olan ve kanunen sendikaya üye olmalarının yasak olmasına rağmen sendika üyesi olan ve sendikacılık faaliyetlerinde bulunan 13 kişi hakkında da Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını belirtti.
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi olarak 2015-2016 yetki sürecini 18 Mayıs itibariyle sonlandıracaklarını kaydeden Mutlu, “Bu süreçte ocak ayından itibaren yoğun bir çalışma temposunun içine girdik. Üye ziyaretlerimizi yaptık. Ziyaretlerimiz neticesinde istifa ve üyelik formlarını kurumlara sunduk. Bu süreçte kurumlarda özellikle hastanelerde sağlık hizmetleri müdürleri, hastane yöneticileri bu sürece müdahil oldu. Bu müdahillik Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi de dahil olmak üzere tüm hastane yöneticileri, sağlık hizmetleri müdürleri, müdürler, diğer yöneticiler bu sürece dahil oldu. Üyelik ve istifa dilekçesi verdiğimiz kişilerden geri çekme dilekçeleri aldılar. Birinci basamakta da halk sağlığı müdürlüğünde, ilçelerde özellikle toplum sağlığı sorumlu hekimleri var bu işe müdahil olan. İlçe devlet hastanesi sorumluları var. Yaptığımız ziyaretlerde kişilere yaptığımız sendikacılığı anlatıyoruz ve bize güvenen kişiler istifa ve üyelik formlarını veriyorlar bizde bunları kuruma veriyoruz. Daha sonra yöneticilerin yaptığı baskılar neticesinde bu bize vermiş oldukları dilekçeleri geri çekme dilekçeleri ile geri çekiyorlar veya bizim üyemiz olan kişilere yetkili kişiler ‘Bu sendikadan istifa etmen lazım, şu sendikaya geçmen lazım’ veya çantasında bir sendikanın üyelik ve istifa formunu taşıyan toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimlerinin olduğunu biliyoruz. Bazı hekimlerimiz diyorlar ki ‘Biz seninle çalışmak istiyoruz ancak senin bulunduğun sendika buna engel olmaktadır. Türk Sağlık Sen’li olması orada çalışmasına engel oluyormuş. Bugüne kadar engel olmuyordu da bu saatten sonra mı engel oluyor? Diye bu yöneticilere soruyorum. Bu yöneticilere, bizim emeğimizi çalan yöneticilere hakkımızı helal etmiyoruz. Bu kişiler ha benim cebimden paramı çalmış ha gitmiş benim üyemi çalmış, ha gitmiş kurumun herhangi bir şeyini çalmış. Bu bir emek hırsızlığıdır diyorum ve bu kişilere hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.
Üyelerine baskı yapan kişiler ve bir sendikaya üye olmalarından dolayı bazı yöneticiler hakkında da sendika yöneticisi olamayacakları halde üye oldukları gerekçesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Mutlu, şunları söyledi:
“Bunlar Manisa’da 13 kişi. 7 kişi Halk Sağlığı Müdürlüğünde, 5 kişi İl Sağlık Müdürlüğünde ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden de bir kişi olmak üzere 13 kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu süreç devam etmektedir. Biz dilekçemizi cumhuriyet savcılığına sunduk şuanda soruşturma aşamasında. Bunun kararını, yani üye olup olamayacakları hakkındaki kararı cumhuriyet savcılığı verecektir. Biz bu süreçte de kurumlarda tutanak tutulurken bu kişileri biz isim isim belirterek bu kişilerin düşürülmesi için kurumlara da tutanak tutarak, sendikaya üye olamayacakların listelerini kurumlara vereceğiz.”
“Köy muhtarları bile bu süreçte devreye girdi.” diyen Mutlu açıklamasını şöyle tamamladı:
“Yani muhtarın görevi köyü yönetmektir. Ancak bu süreçte sendikalarla ilgili olarak üye çalışması yapmak için köy muhtarı devreye girdi, belediye başkan yardımcıları devreye girdi, ilçe sağlık müdürleri devreye girdi, toplum sağlığı sorumlu hekimleri devreye girdi. Biz kimsenin sendikacılık yapmasına bir şey demiyoruz. Eğer sendikacılık yapacaklarsa, makamlarını bırakıp gelsinler, sendikaya temsilci olsunlar bizde kiminle mücadele ettiğimizi bilelim. Makama oturup da makamdan aldığı güçle sendikacılık yapmalarını esefle kınıyoruz. Bu kişilere hiçbir zaman hakkımızı helal etmeyeceğiz.”
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler