Arama

TSK Açıkladı: Çok Sayıda Terörist Öldürüldü

7 yıl önce

Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen operasyonda, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK Açıkladı: Çok Sayıda Terörist Öldürüldü
ad image

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Şırnak'taki operasyonda 19 terörist etkisiz hale getirildi. 7 teröristin de cesedi bulundu. Ayrıca Fırat Kalkanı operasyonunda ise 92 DEAŞ, 1 PKK/PYD hedefi vurulurken, 4 muhalif’de şehit oldu. Ayrıca TSK’nin yaptığı açıklamalara göre, 23. Jandarma  Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda ve emir komutasında, 3 Kasım'dan itibaren  Şırnak'taki 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Siirt'teki 3. Komando  Tugay Komutanlığı ile Van, Şırnak ve Siirt jandarma özel harekat birliklerinin  katılımıyla Bestler-Dereler bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz  hale getirmek ve kış hazırlıklarını imha etmek amacıyla Şehit Jandarma Uzman  Çavuş Sercan Öklük Bestler-Dereler-2 Müşterek Operasyonu başlatıldı.

Bölücü terör örgütünün sözde Botan saha karargahının bulunduğu,  coğrafi özellikleri itibarıyla barınmaya müsait olduğundan sürekli kullanılan ve  yaklaşık 600 kilometrekarelik alanı kapsayan Bestler–Dereler bölgesindeki  operasyon süresince, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz  hale getirilirken 1 teröristte sağ yakalandı. Diğer yandan bölgede, önceki dönemlerde yapılan operasyonlarda etkisiz hale  getirilen 7 teröristinde cesedi bulundu.

Birlikler tarafından yapılan temas aramasında da bölücü örgüte ait  birçok yer üstü ve yeraltı yaşam ve barınma alanı ile depo, sığınak, ağır silah,  silah, bunlara ait mühimmat ve motorlu araç gereç ile bol miktarda yaşam  malzemesi ele geçirilerek imha edildi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler