Arama

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık Seçimi Tartışmaları Devam Ediyor

7 yıl önce

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geçtiğimiz günlerde yapılan seçimleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık Seçimi Tartışmaları Devam Ediyor
ad image
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geçtiğimiz günlerde yapılan seçimleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor.
Rakiplerine göre yüksek oy almasına rağmen listesi delinmesi nedeniyle listesinden sadece kendisi ile birlikte 4 isim yönetim kurulu listesine giren başkan adaylarından Tekin Atay, seçimlerin ardından bugün bir otelde basın toplantısı düzenledi. TGC Başkan adaylarından Tekin Atay, çok olgun bir kongre yaşadıklarını ama kongrenin sonucu ve kongre sonucunda seçimi kazanmış olmalarına rağmen yapılan bir takım entrikaların bu olgunluğa gölge düşürdüğünü söyledi.
Aldığı 93 oyla seçimi kazandığını ifade eden Atay, “Sayın Yusuf Turgut’un listesindeki bazı arkadaşlarımız bizim listemizin çizilmesi nedeniyle liste deldiler. Bizden 5 kişi onlardan 4 kişi yönetim kurulu listesini oluşturacaktık. Ancak sonuçların ilk açıklanmasının ardından bir kez daha oyların sayılmasına karar verdik. ’Bunu sağlıklı şekilde yapalım diye cemiyete gidelim’ dendi. Seçem yapılan yerle meydana yürüme mesafesi 10 dakikadır. Biz cemiyete geldiğimizde 10 dakika sonra listemdeki Nedim Mollaveisoğlu’nun istifa dilekçesi geldi. Bu bir operasyondur. Birçok insana gerek telefonla gerek yüz yüze görüşülerek baskı yapıldı” ifadelerini kullandı.
Seçim sonucunda yaşananların bir hak gaspı olduğunu ifade eden Atay, “Sevgili Yusuf Turgut ile oturduk, konuştuk. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer normal koşullarda listem delinmiş ve o 5 kişi yönetime gelseydi o yönetimle çalışırdım. Ama bu bir hak gaspıdır. Benim bunu kabullenmem mümkün değil. Bunu kabullenemeyiz. TGC’ye yakıştıramayız. Gelin bu ayıbı birlikte temizleyelim. Ben başkan olayım demiyorum kazandığım seçimden feragat edelim. Bütün kurullarda benim listem kazanmış. Siz burada sadece 5 kişi gelmişsiniz. Gelin cemiyeti, bir kaosun içine sokmayalım. Yapmayalım bunu. Önemli olan cemiyetse gelin bir kez daha seçime gidelim” dedi.
"CEMİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY OLMADI"
Sandıkta kazandıklarını seçimi masa başında kaybeder duruma geldiklerini iddia eden Atay, “Cemiyet tarihinde böyle bir olay olmadı, mahkeme olmadı. Mahkeme kötü bir şey değil ama böyle bir olay olmadı. Arkadaşlar burada hak gaspı var. Mahkemeye gitmeyelim. Cemiyeti mahkemeye düşürmeyelim. Hakkımızı nerede arayacağım. Hakkımı aradığım için bana oy veren insanların hakkını savunduğum için suçlu muyum? Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin mahkemeye gitmeyelim. Şu dakikaya kadar hukuki bir işlem başlatmadım. Eğer hakikaten samimiyseniz gerçekten cemiyetin önüne açma planındaysanız, çağrıda bulunuyorum; Yusuf Turgut ve arkadaşlarına bugün olağanüstü genel kurul kararı alın, sandığa gidelim ancak sandık bu durumu düzeltecektir. Gelin bu camiayı bir birine düşürmeden olağanüstü genel kurula gidelim” diye konuştu.
Öte yandan geçtiğimiz 7 Mayıs tarihinde yapılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde başkan adaylarından Tekin Atay 93, Yusuf Turgut 88, Tahir Orhan 17 oy alırken, Nevzat Yılmaz ise 13 oy almıştı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler