Arama

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

7 yıl önce

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, olumsuz bölgesel koşullar nedeniyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken:
ad image
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, olumsuz bölgesel koşullar nedeniyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Esnaf ve sanatkarın işinin başına dönmesi kepenklerin açılması ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Dükkanlar açıldığında piyasalar canlanır, topluma ve insanlara gelecek adına güven gelir. Boşalan köyleri yeniden geri dönüşlerle dolduracak çiftçiler desteklenerek 30 bin lira hibenin yanında en az 2 damızlık hayvan verilirse köye dönüşler daha cazip hale gelir. Et üretimi artar, fiyatlar düşer” dedi.
“BAĞ-KUR PRİMLERİNE KOLAYLIK SAĞLANMALI”
Boşalan köylerimizin yeniden dolması ve meraların eski canlı günlerine geri dönmesi için Köye Geri Dönüş Projesinin önemli olduğunu kaydeden Palandöken, “Proje 18- 40 yaş arası genç çiftçilerin tekrar köye yerleşmelerini sağlayacak. Bu proje her kesim tarafından mutlaka desteklenmeli, cazip hale getirilmelidir. Esnaf kepenk açarsa, köyler canlanırsa ülkemize bereket ve huzur gelir. Geri dönen vatandaşların vergilerine, elektrik suyuna, BAĞ-KUR primlerine de kolaylık sağlanmalıdır. Bu konuda da uzun vadeli çalışma yapılmalıdır. Bu arada memleketine geri dönen esnafa da gerekli kolaylıklar sağlanmalı ve bunlarda yaş şartı aranmamalı” diye konuştu.
“HAYVANCILIKLA BİRLİKTE TARIMDA GELİŞİR”
Bu yılın ilk üç ayında sığır eti üretimi 208 bin ton olarak tahmin edilirken, bir önceki döneme göre yüzde 19,7 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 oranında artış gösterdiğini söyleyen Bendevi Palandöken, “Köye dönüş projesine ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısı 370 bine ulaşmış, bunların 135 bini evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvurmuş. Projenin süresi ve miktarı artırılmalı. Köye dönüşlerin hızlanması ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak, ithalat azalacaktır. Yani yeniden tarım ve hayvancılıkta eski verimli ve bereketli günlere geri dönülerek et fiyatlarında ise AB ortalamaları yakalanabilecektir” şeklinde konuştu.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler