Arama

Tarıma Büyük Destek

7 yıl önce

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında yapılacak zirai desteklemeler hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı 5 Mayıs 2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarıma Büyük Destek
ad image
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında yapılacak zirai desteklemeler hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı 5 Mayıs 2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, desteklemeler hakkında bilgi verdi. Çelik, "2016/8791 sayılı Bakanlar Kurulu kararının maksadı, çevreye saygılı üretimi yaygınlaştırmak, bitkisel üretimi tehdit eden hastalık ve zararlı organizmalara karşı karantina tedbiri olarak tavsiye edilen biyolojik ve biyoteknik mücadeleyi desteklemek, verimi ve kaliteyi yükseltmek ve kayıtların güncel tutulmasını sağlamaktır. Karar, süt regülasyonu uygulamasında en az iki yıl, araştırma geliştirme projelerinde beş yıl olmak üzere, 2016 yılında uygulanacak olan tarımsal desteklemelere dair hususları kapsıyor” dedi
“Bakanlığımızca alan bazlı destekler, biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği, diğer tarımsal amaçlı destekler, fark ödemesi destekleri, hayvancılık desteklemeleri konu başlıklarında üreticilerimize tarımsal desteklemeler yapılmaktadır” diyen Çelik, “2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 11 TL mazot ve gübre desteği verilecek. Bitkisel üretimde 2016 yılı üretimleri için ÇKS ve Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı olarak organik tarım faaliyeti yapmış çiftçilerin geçiş iki süreci ve üzeri üretimlerine destekleme ödemesi yapılacak. Organik tarım desteği, dekar başına olmak üzere 1. kategori ile 4. kategori üretime kademeli olarak 100 TL ile 10 TL arasında değişen tutarlarda verilecek. Organik Tarım Bilgi Sistemine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kayıt sistemlerine kayıtlı olarak organik arı yetiştiriciliği yapan çiftçilere arılı kovan başına 10 TL destekleme ödemesi yapılacak. İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere, ÇKS’de oluşturulacak icmaller üzerinden dekar başına meyve, sebzede 50 TL, örtüaltında 150 TL, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkilerde 100 TL destek verilecek” diye konuştu.
HAYVANCILIĞA DESTEK
Aşıları tamamlanmak kaydıyla 4 ay ve üzeri buzağılara/malaklara 350 TL, soy kütüğü desteği 500 TL olarak ödeneceğini, döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış buzağılara ilave 50 TL ödeneceğini anlatan Çelik, “Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı, yurt içinde doğmuş, besi süresini tamamlamış erkek sığırlarını (manda dahil) kesimhanelerde kestiren, sözleşmeli besicilik yapan yetiştiricilere 1-300 baş arası kestirdikleri hayvan başına 200 TL destekleme ödemesi yapılacak. Çoban (sürü yöneticisi istihdamı) desteği uygulaması kapsamında, 250 küçükbaş ve üzeri (koyun-keçi) anaç hayvan varlığına sahip işletmelere 5 bin TL ödenecek. Damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları kayıtlı yetiştiricilere, anaç hayvan başına 25 TL/baş ödeme yapılacak. Arı yetiştiriciliği yapan yetiştirici veya üretici birliklerine üye üreticilere, arılı kovan başına 10 TL destekleme ödemesi yapılacak. Üreticilerimizin 2016 yılı desteklemelerinden faydalanmaları için bakanlığımız ve müdürlüğümüzden yapılan duyuruları takip etmeleri, Çiftçi Kayıt Sistemi, Türk-Vet. vb. ilgili oldukları kayıt sistemlerine kayıtlarını yenilemeleri ve il ve ilçe müdürlüklerimizle diyalog halinde olmalarını gerekmektedir. Üreticilerimize emeklerinin karşılık bulduğu, her türlü doğal afet ve risklerin en asgari olduğu hayırlı ve bol kazançlı bir üretim sezonu diliyorum" dedi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler