Arama

SpaceX Crew-3 ekibi yuvaya döndü

1 yıl önce


SpaceX Crew-3 ekibi yuvaya döndü
ad image

11 Kasım 2021’de uzaya çıkan Crew-3 ekibi yaklaşık 6 aydır görevdeydi. SpaceX Falcon 9 roketi ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen ekipte Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) Matthias Maurer ile NASA‘dan Raja Chari, Tom Marshburn ve Kayla Barron yer alıyor.

Crew-3 ekibi dün akşam saatlerinde ABD’nin Florida kıyılarına başarılı bir şekilde inmeyi başardı. Bu anlar NASA’nın Twitter hesabından da paylaşıldı. Dragon Endurance uzay aracının paraşütle denize indiği gözler önüne serilirken, Shannon Walker‘ın ismini taşıyan kurtarma aracı ile astronotlar kıyıya taşındı.

Crew-3’ün yuvaya dönüşü ile SpaceX ve NASA ISS’ye yapılan başka bir rutin insanlı uzay uçuşunu da tamamlamış oldu. SpaceX, Ticari Mürettebat Programı adı verilen bir girişimin parçası olarak Uluslararası Uzay İstasyonuna periyodik olarak astronot göndermek için NASA ile anlaşmış durumda. Crew-3, SpaceX’in NASA için ISS’ye yaptığı üçüncü operasyon görevi olma özelliği taşıyor. Ayrıca şirket bu görev ile birlikte sekizinci kez uzaya astronot göndermiş oldu.

Crew-3 güvenle Dünya’ya dönmesinin ardından SpaceX ve NASA bir sonraki görevi için çalışmalara çoktan başladı. 27 Nisan’da, üç NASA astronotu ve Avrupa Uzay Ajansı‘na bağlı bir İtalyan astronot SpaceX’in Crew-4 misyonunun bir parçası olarak başka Crew Dragon ile ISS’ye doğru yola çıktı. Crew-3 astronotları, onları karşılamak ve ISS’yi tanımalarına yardımcı olmak için onları bekliyordu. Crew-4 astronotlarının sonbahara kadar ISS’de kalması planlanıyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler