Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sincan’da Madde Bağımlılığı İle Mücadele

Sincan’da Madde Bağımlılığı İle Mücadele

admin admin -
8 0

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi” tamamlandı.
Proje ile Sincan’da yer alan 22 lisede madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık çalışmaları yürütüldü. Proje ile ayrıca lise gençlerine yönelik kariyer planlama eğitimleri verildi. Sincan Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar”, 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile tamamlandı. Toplantıya, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Abdulbaki Çakmak, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konuşma yapan Sincan Kaymakamı Salim Demir, “Proje ile gençler madde bağımlılığından uzak tutularak, sosyal alanlara yönlendirildi. Projenin yürütülmesinde özveri ile çalışan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Proje ile Sincan’da faaliyet gösteren 22 lisedeki 20 bin öğrenciye ulaşıldı. Lise gençlerinin madde bağımlılığı konusunda farkındalığını artırıcı çalışmaların yürütüldüğü projede Yeşilay Derneği de ailelere yönelik eğitim programları düzenledi. Proje kapsamında Sincan’da “Madde Bağımlılığı Durum Analizi Anket Raporu” da tamamlandı. Ayrıca lise gençlerinin kariyer planlamasına yönelik programlar düzenlenerek, kişisel gelişim eğitimleri ve akran koçluğu çalışmaları yürütüldü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir