Arama

Sağlık Hizmetleri MYO Standartlarının Belirlenmesi Çalıştayı Başladı

7 yıl önce

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ev sahipliğinde Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımıyla “Sağlık Hizmetleri MYO standartları belirleme çalıştayı” toplantısı başladı.

Sağlık Hizmetleri MYO Standartlarının Belirlenmesi Çalıştayı Başladı
ad image
Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ev sahipliğinde Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımıyla “Sağlık Hizmetleri MYO standartları belirleme çalıştayı” toplantısı başladı.
12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında Uygulanan Programların Güncellenmesi ve Eğitim Standartlarının Belirlenmesi Çalıştayı-II” Şanlıurfa DSİ Bölge Konferans salonunda başladı.
Türkiye’de sağlık eğitimi veren kamu, vakıf ve özel olmak üzere yaklaşık 107 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 100’nün yönetici ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış oturumuna Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şerafettin Çelik, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Necip Özgökçe ve il dışından gelen onlarca akademisyen katıldı.
BU ÇALIŞTAYLAR EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRIR
Şanlıurfa tanıtım videosu gösterimiyle başlayan program, Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından seslendirilen sunumla devam etti. Çalıştayın açılış programında söz alan Rektör Vekili Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Harran Üniversitesinin fiziki yapısı ve eğitim durumunu anlattı. Şanlıurfa’ya gelen tüm akademisyenlere hoş geldiniz diyen Prof. Dr. Şerafettin Çelik, “Bu tür çalıştaylar, eğitim kalitesini yükseltir. Türkiye’nin her bölgesinden gelen değerli bilim adamları olarak bu 3 gün sürecek olan toplantıdan da eğitim standartlarımızı yükseltecek çok güzel sonuçları çıkarmanızı bekliyoruz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
SAĞLIK MYO’LARINI KURUMSALLAŞTIRMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ
Çalıştayda sağlık alanında nitelikli ve kalifiye hizmet gücünün yetiştirilmesi, gelişen Türkiye’de sağlık hizmet standardını yükseltmek için böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan, “Bu çalıştaylarla Sağlık Yüksek Okullarının kurumsallaştırılmasını hedeflemekteyiz. Sağlık eğitimlerinin yeniden modellenmesi ve modüler dinamiğinin geliştirilmesinde fikir paylaşımlarında bulunulacaktır. Katılımcı yönetici ve akademisyenlerin paylaşımlarıyla ülkemizdeki sağlık hizmetleri eğitiminin geliştirilmesinde büyük katkılarının olacağı muhakkaktır. 70 kadar Üniversitemizden bilim insanı katıldı. Gönül isterdi ki bu kadar önemli bir çalıştayda diğer üniversitelerimizin ilgili bölüm akademisyenlerin de aramızda olmasıydı. Ama bu tür toplantılar devam edecek. İnşallah bir sonraki çalışyatda katılım yüzde yüz olur” diye konuştu.
Konuşmasında, ilki Erzurum’da yapılan SHMYO’larda eğitim, müfredatlar, yatay geçişler, program açma kriterleri, yaz stajları, eğitim standardizasyonu, uygulamalarda yaşanan sorunlar ile SHMYO’ları için yapılabilecekler ve öneriler tartışıldığını söyleyen Prof Dr. Hasan Akan, bu toplantılara öncülük eden Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve I. Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuri Bakan’a teşekkür etti.
Programın ilk gününden yapılan açılış konuşmaları ardından müzik dinletisiyle devam etti. 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek olan programda çok sayıda oturum gerçekleştirilecek.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler