Arama

Sağlık Bakanı açıkladı

2 yıl önce


Sağlık Bakanı açıkladı
ad image

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs önlemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre açık havada maske zorunluluğu ortadan kalkıyor. Koca, bu zorunluğun kalkmasının maskenin tamamen kalkması anlamına gelmediğini vurguladı. Ayrıca bulunan ortamda havalandırma yeterliyse kapalı alanlarda da maske zorunluluğu olmayacak. Mesafenin korunamadığı alanlarda da maske zorunluluğun devam ettiğini belirtti. Sağlık Bakanı, açıklamayı şu cümlelerle yaptı.

Birbirimizin gülüşünü özledik. Az değil! 2 yılın ardından normale dönüşün son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Yaşam tek duygu ve tek konu ile sürdürülemez. Kararlar salgının düşüşe geçtiği realitesine dayanmakta, psikolojik rehabilitasyonu amaçlamaktadır.

Fahrettin Koca, ayrıca HES kodu kontrolünün de kaldırıldığını açıkladı. Belirti bulunmayan kişilerden test istenmeyeceğini duyurdu. Ayrıca okullarda ise salgın önlemlerinde bazı değişiklikler bulunuyor. Daha önce bir sınıfta iki vaka görüldüğünde sınıf kapatma kararı alınıyordu. Yapılan açıklama ile bu önlem de ortadan kalkıyor. Sadece pozitif öğrenciler izole edilecek.

Koca, salgın kelimesini artık hayatımızın orta noktasından çıkarmamız gerektiğine vurgu yaptı. Ancak maskeleri tam olarak hayatımızdan çıkarmayacağımızı belirtti. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan ya da yaşlı kişilerle yan yana geldiğimizde maskeleri kullanabilmek için her zaman yanımızda taşımamız gerektiğine vurgu yaptı.

Fahrettin Koca 4. doz Biontech aşısı ile ilgili de açıklama yaptı. Turkovac aşısına önem vermemiz gerektiğini belirten Koca, 4. doz Biontech aşısının gündemlerinde olmadığını belirtti. Aşıları tam olan kişilerin de karantina olarak değil izole olarak koruma altına alınacağına vurgu yaptı.

Bakan Koca, gece 12’den sonraki müzik yasağının devam edip etmeyeceği yönündeki bir soruya da cevap verdi. Koca, kendilerince bir sorun olmadığını belirtirken yasağın alınmasının kurul kararı olmadığını söyledi. Ardından bu yasağın en kısa sürede kalkacağına inandığını ekledi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler