Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatıyla zayıflayan hastalar, ameliyatlarını gerçekleştiren diyetisyen ve doktorlarla pastanede bir araya geldi.
Aşırı kilolarından kurtulmak isteyip Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nin kapısını çalan obezite hastaları, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alabaz ile Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak’ın başarılı mide küçültme ameliyatıyla hem zayıfladılar hem de aşırı kiloların sebep olduğu çeşitli hastalıklardan kurtuldular.
Hastalarının takibini bir an olsun bırakmayan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, bir pastanede etkinlik düzenleyerek doktorlar ile hastaları bir araya getirdi. Hastalar Prof. Dr. Alabaz ve Prof. Dr. Bayrak ile sohbet edip, hayatlarında nelerin değiştiğini anlattılar, bundan sonra ne yapmaları gerektiği konusunda da tavsiyeler aldılar.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alabaz, mide küçültme ameliyatının son yıllarda özellikle ABD’de yaygın tercih edilen bir ameliyat olduğunu belirterek, “Operasyondaki amaç midenin kapasitesini azaltmak. Operasyon sırasında ayrıca midede iştahı artıran hücreleri de dahil ederek bir küçültme işlemi yapıyoruz. Genellikle yüzde 90 başarılı bir ameliyat ama bazı bünyelere göre de değişiyor. Amacımız hastanın az yemesini sağlamak. Böylece diğer yandaş problemler de ortadan kalkıyor, sağlıkları da iyi oluyor” diye konuştu. Operasyonun risklerinden de bahseden Alabaz, ameliyatı ucuza getirmek için Çin malı malzeme kullanılan merkezlere karşı vatandaşları uyardı.
“CERRAH DA DENEYİMLİ OLACAK HASTANE DE TAM TEŞEKKÜLLÜ”
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak da hastanede bugüne kadar 800’ün üzerinde hastaya mide küçültme ameliyatı uyguladıklarını ve bu operasyonların hiçbirinde en ufak bir komplikasyon olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Şuana kadar hastalarımızın içerisinde şişmanlığın dışında tansiyon, şeker gibi eşlik eden hastalıklarımız vardı. Bir hastamızın ayaklarında şişmanlıktan ötürü artık yaralar oluştu. Onun da geçtiğini öğrendik. Yan hastalıklardan da kurtulunca ekip olarak seviniyoruz. Bu operasyon bir ekip eşi. Tam teşekküllü bir yerde olması gerekiyor. Diyetisyen, psikiyatrist, endopin uzmanı olan, yoğun bakın ünitelerinin bulunduğu merkezde olmasında fayda görüyoruz. Cerrah da deneyimli olacak, hastane de tam teşekküllü olacak.”
Hastalardan emekli öğretmen İlkat Gönül ise operasyondan önce 138 kilo olduğunu ve daha sonra 43 kilo vererek 95 kiloya indiğini kaydederek, “Daha mutlu ve daha hareketliyim. Kendi işimi kendim görüyorum. Kendi işini kendin yapamaz duruma gelince çok üzülüyorsun. Alışverişlerde giysi konusunda zorlanıyorsun. Kenarlı sandalyede oturamıyordum. Şimdi hocalarıma teşekkür ederim, Allahım’a binlerce kez şükür. Sağlığım eskisine nazaran daha iyi” dedi.