Arama

Ramazan Ayında Diş Çürükleri Artabilir!

7 yıl önce

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle beraber sağlık konularında da uzmanların uyarıları gelmeye başladı. Özellikle diş sağlığı konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, Ramazan Ayı'nda diş sağlığının önemine vurgu yaptı.

Ramazan Ayında Diş Çürükleri Artabilir!
ad image

TRT'nin haberine göre, içinde bulunduğumuz, onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle beraber diş sağlığının da öneminin arttığı belirtildi. Buna göre ağzınızda fark edemediğiniz çürükler, kırılmış dolgular veya dişler, dişeti problemleri gibi sorunlar konusunda Razaman ayında dikkat edilmesi gereken konuların üstüne gidildi. Uzmanların yaptığı uyarılarda Ramazan ayında diş çürüklerinin artmasının muhtemel olduğu belirtilirken alınacak önlemler ise ayrıca vurgulandı. 
 
ağzınızda fark edemediğiniz çürükler, kırılmış dolgular veya dişler, dişeti problemleri gibi sıkıntılar Ramazan Ayı’nda diş sağlığı konusunda problem yaşamanıza neden olabilir”
 
Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, Ramazan ayında diş çürüklerinin artabileceğini belirterek “Ağızda çok sayıda ve çeşitte bakteri bulunmaktadır, ancak tükürüğümüz temizleme ve yıkama ile bu bakterilere karşı dişlerimizi korur. Oysaki oruç tutarken ağızda tükürük üretimi azalır ve bakteriler temizlenemediği için diş çürükleri, dişeti problemleri ve ağız kokusu artabilir” dedi.
 
Sahurdan sonra dişlerin fırçalanmaması halinde ağız içine daha çok bakterinin yerleşeceğine dikkat çeken İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Karaduman, “Ramazan ayında tatlılar, kahve ve çay daha çok tüketilir, akşam saatlerinde daha çok atıştırılır, dolayısıyla Ramazan ayında çürüklerin oluşması hızlanmaktadır. Sahurdan sonra dişler fırçalanmadan hemen yatıldığı için ağız içinde daha çok bakteri ürer. Diş ve dişetlerinde sorun olan bireylerde Ramazan ayında şikayetler bu yüzden artmaktadır” şeklinde konuştu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler