Arama

Plato’dan Öğretmenlere ″Sınıf İçi Koçluk Eğitimi’’

7 yıl önce

Ağırlıklı olarak rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen ve 2 gün süren ‘Sınıf İçi Koçluk Eğitimi’ programının eğitim koçu İsmail Barış Özpazarcık, kişilerin artık dış dünyayı değil kendi dünyalarını değiştirme çabasında olduklarına dikkat çekti.

Plato’dan Öğretmenlere ″Sınıf İçi Koçluk Eğitimi’’
ad image
Ağırlıklı olarak rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen ve 2 gün süren ‘Sınıf İçi Koçluk Eğitimi’ programının eğitim koçu İsmail Barış Özpazarcık, kişilerin artık dış dünyayı değil kendi dünyalarını değiştirme çabasında olduklarına dikkat çekti.
Plato Meslek Yüksekokulu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen "Sınıf İçi Koçluk Eğitimi’’ programı, Plato MYO Balat Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak rehber öğretmenlerin katıldığı eğitim, Etkin İnsan Gelişim Enstitüsü Kurucu Eğitmeni İsmail Barış Özkozancık tarafından verildi. 2 gün süren eğitim boyunca koçluk kavramları, koçluk nedir, koçluk araçları ve güçlü soru sorma teknikleri nelerdir, sınıf içi koçlukta öğrencilere nasıl katkı sağlanabileceği konuları üzerinde durduklarını ifade eden İsmail Barış Özpazarcık, "Koçluk, hem öğrencinin hem de öğretmenin performansını ve motivasyonunu arttıran çok önemli bilimsel yöntemleri kapsıyor’’ dedi.
Programa katılan öğretmenlerin öğrenmeye açık ve istekli olduklarını vurgulayan Özpazarcık, "Öğretmenlerimizin kendi alanlarına yönelik çok fazla soruları var ve çok daha hızlı ilerleme kaydetmek istiyorlar. Öğrencilere nasıl katkıda bulunabiliriz gibi idealist yaklaşımlar sergiliyorlar ve bu noktada ben de onlardan çok memnunum. Birlikte yaptığımız bu atölye çalışmasında pek çok yöntemi ele alıp birbirimizle paylaştık’’ diye konuştu.
"FARKINDALIK KİŞİNİN İÇ DÜNYASINDA BAŞLIYOR’’
İnsanlarda daha önce dış dünyayı değiştirme çabası ve arayışı olduğunu dile getiren Özpazarcık, "’Şimdi, insanların daha çok kendi dünyalarını değiştirmeleri, kendi iç yolculuklarını fark etmeleri gerek. Çünkü farkındalık kendi iç dünyalarında başlıyor. Buna bağlı olarak eğitimdeki dönüşümler de hızlandı. Biz de bu dönüşümleri sağlamak için bir takım tekniklerden yararlanıyoruz. Koçlukta özellikle soru sorma ve bazı yöntemlerle kişinin kendi iç dünyasında dönüşüm sağlaması çok önemli. Bu, kişinin yaşam kalitesini arttırır ve yaşama bakış açısına farklılıklar katar. Amacımız sadece burada bulunan öğretmenlerimizin koçluk kalitesini arttırmak değil. Onların yaşam kalitelerini yükseltmek, hayata bakışlarında farklı açılar oluşturmak, öz motivasyonlarını arttırmak ve öğretmenlik performanslarına katkıda bulunmak. Tüm bunlar bizim yoğun olarak çalıştığımız alanlar. Ve başarılı bir şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum’’ dedi.
"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN GELECEK HEDEFLERİNE KATKIDA BULUNMAK’’
Koçluğu geleceğe yönelik çalıştıklarına değinen Özpazarcık, "Dolayısıyla öğrencilerin gelecek hedeflerine katkıda bulunmak, bir takım teknik yöntemler sayesinde öğrencilere daha kolay ulaşabilmek ve bazı hızlı çözümsel yaklaşımlarda bulunmak istiyoruz. Burada öğrenilen teknikler de öğretmenlerimizin bu konuda ellerini güçlendirebilecek, yaptıkları işi daha iyi, daha güçlü ve daha nitelikli yapmalarını sağlayacak teknikler. Bunların geri bildirimlerini de alıyorum’’ diyerek konuşmasını noktaladı.
2 gün boyunca 50 rehber öğretmenin katılımı ile gerçekleşen eğitim, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür’ün ve Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Hülagü’nün katılımcılara sertifikalarını vermesiyle tamamlandı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler