Arama

Park halindeki aracınızı sekiz adımda arızalardan koruyun

3 yıl önce

Motorun ve diğer mekanik elemanların işlerliğini kaybetmemesi için aracınızı kullanmasanız bile en az on günde bir çalıştırmanız gerekiyor.

Park halindeki aracınızı sekiz adımda arızalardan koruyun
ad image

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında araç kullanımı düştü. Park halinde kalan ve uzun süre kullanılmayan araçlar için ciddi arıza riski baş gösterdi. Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, araç ekipmanlarını hasarsız tutmanın ve parçaların daha uzun bir ömre sahip olmasını sağlamanın zor olmadığını söyledi. Çakıcı, “Bir aracı, marka ve modelinden bağımsız olarak izlenecek basit adımlarla arızalardan korumak mümkün. Aracın park halinde kalma süresi uzadıkça korumak için de o kadar fazla hazırlık yapmak gerekiyor. İki-üç aylık bir park süresi için yapılacaklar hayli kolay. Bununla beraber eğer altı ayı geçiyorsa motor su contaları kuruyabilir, farklı arızalar baş gösterebilir. Sürücüler alınan tüm önlemlere rağmen araçlarını çalıştıramıyorsa karantina süreci sona erdikten sonra Total Quartz Auto Care uzman servis merkezine gelerek tüm bakım ve onarım işlemlerini güvenle tamamlayabilir” dedi. Çakıcı, izlenmesi gereken adımları şöyle sıraladı:

 

1. On günde bir çalıştırın

Motorun ve diğer mekanik elemanların işlerliğini kaybetmemesi için aracınızı kullanmasanız bile en az on günde bir çalıştırmanız gerekiyor.

2. Sıvı seviyelerini kontrol edin

Yağ, soğutma suyu ve fren hidroliği seviyelerini kontrol edin ve sızıntı olmadığından emin olun. Sızıntı olup olmadığını aracın alt kısmına ve park edildiği zemine bakarak kolayca tespit edebilirsiniz.

3. Yakıt deposunu dolu tutun

Hareketsiz bir araçta yakıt deposu dolu olmalıdır. Bunun nedeni, dolu bir deponun yakıt buharlaşmasına sebep olan boşluğa daha az alan yaratacak olmasıdır. Depo ne kadar dolu olursa buharlaşma için o kadar az alan olur ve aracın tekrar çalışması kolaylaşır.

4. Akü bağlantısını kesin

Aracın her 10 günde bir (ideal olan haftada bir kez) çalıştırılması, akünün ömrünü mümkün olduğunca uzatmaya yardımcı olur. Ancak boşta duran bir araca bağlı akü, motor hiç çalıştırılmasa bile akü tüketimi anlamına gelmektedir. Bu nedenle akünün tamamen boşalmasını önlemek ve kullanım ömrünü uzatabilmek için akünün bağlantısının kesilmesi gerekir.

5. Lastik basıncını kontrol edin

Yanlış kullanımdan kaynaklanan deformasyonu önlemek için lastik basıncını kontrol edin. Lastik hava basınçları uygun değilse aracı normal olarak kullanmaya başlamadan önce lastik hava basınçları uygun aralığa getirilmelidir.

6. İç ekipmanların bakımını yapın

Motor çalışırken, tüm elektronik ve mekanik kontrol sistemlerinin (kapı kilitleri, pencerelerin açılması ve kapatılması, klima vb.) en az iki haftada bir kontrol edilmesi ve çalıştığından emin olunması önerilir. Tüm bu sistemler hareketli sistemlerdir, periyodik olarak hareket ettirildiklerinde uzun süreli beklemeden kaynaklı zarar görmeleri engellenmiş olur.

7. Aracınızı koruyucu bir kılıfla örtün

Aracınızı hava koşullarından korumak için kalın, dayanıklı bir koruyucu kılıf kullanmanız önerilir. Bu şekilde dış yüzey, çeşitli hava koşullarına ve her türlü leke gibi unsura karşı korunur.

8. Araba cilası uygulayın

Son olarak aracınızın boyasını korumak için araba cilası uygulayın. Cila boyayı daha iyi tutacaktır.

 

 

 

* * * * *

 

 

Total Turkey Pazarlama Hakkında

Total Turkey Pazarlama, tamamı Total grubu iştirakı olan ve Türkiye’de madeni yağ üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren global bir oyuncudur. 130 çalışanı ile başta motor yağları olmak üzere madeni yağlar alanında operasyonlarını yürüten şirket 2017 yılı sonu itibariyle %11,9 pazar payına ulaşmıştır. Şirket otomotiv, endüstri ve deniz taşımacılığı segmentlerine hem doğrudan hem de distribütörleri aracılığıyla ürün tedariği yapan güçlü bir satış ve dağıtım ağına sahiptir.

Total Turkey Pazarlama, İzmir Menemen’de en üst düzey uluslararası ve yerel standartları karşılayan madeni yağ harmanlama tesisinde yılda yaklaşık 50.000 ton madeni yağ ve özel ürünün üretimini yapmaktadır.

 

 

 

Total Marketing & Services Bölümü Hakkında

Total Marketing & Services bölümü ham petrolden elde edilen ürünlerin pazara sunulması ve ilgili süreçte gereken tüm hizmetlerin sağlanmasından sorumlu şirket birimidir. Birimin 31.000 çalışanı 110 ülkede yer almakta ve ürün ve hizmetlerin 150 ülkeye satışını sağlamaktadır. Her gün, Total Marketing & Services 65 ülkede yer alan 16.000’den fazla akaryakıt istasyonunda 8 milyondan fazla müşterisine hizmet vermektedir. Dünyanın dördüncü büyük madeni yağ tedarikçisi ve Afrika’nın en büyük petrol ürünleri dağıtıcısı olan şirket, dünya çapında 50 üretim tesisi ile madeni yağ, asfalt, katkı, özel yakıt ve sıvılar üreterek büyümesini sürdürmektedir.

 

Total Hakkında

Total global bir entegre enerji üreticisi ve sağlayıcısı, önde gelen bir akaryakıt ve gaz tedarikçisi ve majör bir düşük karbon salınımlı enerji oyuncusudur. Total 98,000 çalışanı ile daha iyi, daha güvenli, daha temiz, daha verimli, daha yenilikçi ve mümkün olan en fazla kişiye ulaşan enerjiyi taahhüt eder. Total, kurumsal sosyal sorumluluğu gereği, dünya çapında 130’dan fazla ülkeye yayılan operasyonlarının istikrarlı bir biçimde ekonomik, sosyal ve çevresel katma değer sağlamasına odaklanır.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler