Arama

Osmaniye'de Okul Gezisinde Facia! 14 Ölü

7 yıl önce

Osmaniye'de Hatay’dan Osmaniye ye gezi için giden öğrencileri taşıyan servis kanala yuvarlandı 14 kişi yaşamını yitirdi.

Osmaniye'de Okul Gezisinde Facia! 14 Ölü
ad image

Hatay’dan gezi için Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen öğrencilerin içinde bulunduğu otobüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs sulama kanalına devrildi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, 14 kişinin cesedine ulaşıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’si hayatını kaybetti. Kazadan sonra ekiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi.  

Hayatını kaybedenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Osmaniye Valisi Kerem Al, geziyle alakalı açıklamalarda bulundu. Gezinin okulun resmi bir gezisi olmadığını söyleyen Al, Beş Temmuz İlkokulunun resmi bir gezisi olmadığını ve okuldaki öğrencilerin velilerinin kendi aralarında düzenledikleri bir gezi olduğu söyledi.

Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil’i arayarak yardım istedikleri belirtti. Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerinden çalışmaları konusunda bilgi aldılar.

Osmaniye Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada, midibüste kaç kişinin bulunduğu tam olarak bilinmediği için sulama kanalında arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi. 
Bu arada midibüsün, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan bir otomobil ile çarpıştıktan sonra kontroldan çıkarak sulama kanalına devrildiği belirtildi. Hatay Valisi Ercan Topaca da Osmaniye’ye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler