Arama

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’tan AB’nin Talebine Tepki

7 yıl önce

Müstakil Sanayici İş Adamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Avrupa Birliği’nin ‘vize muafiyeti’ konusunda Türkiye’nin terörle mücadele yasasında değişiklik yapmasını istemesine sert tepki gösterdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’tan AB’nin Talebine Tepki
ad image
Müstakil Sanayici İş Adamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Avrupa Birliği’nin ‘vize muafiyeti’ konusunda Türkiye’nin terörle mücadele yasasında değişiklik yapmasını istemesine sert tepki gösterdi.
MÜSİAD Başkanlar Kurulu toplantısı Adıyaman’da gerçekleştirildi. 81 ilin şube başkanlarının katıldığı toplantı sonrasında gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, devletin terörle mücadelesine tam destek verdiklerini vurgulayarak, Avrupa Birliği’nin talebine tepki gösterdi.
2016 yılının ekonomik verilerini değerlendiren Nail Olpak, ekonomik verilerin olumlu olduğuna dikkat çekti.
“SAMİMİ VE TUTARLI BİR İSTEK DEĞİLDİR”
Avrupa Birliği’nin ‘vize muafiyeti’ konusunda Türkiye’den Terörle Mücadele yasasında değişiklik yapmasını istemesini değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Gür bir sesle tekrar ifade etmek isterim ki, Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör inşallah Türkiye’ye boyun eğecek. Bu bakımdan devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleyi MÜSİAD olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemiz bu kadar kararlı ve hassas bir süreçten geçerken maalesef görüyoruz ki, Avrupa Birliği’nin vize muafiyetini konuştuğumuz bir süre içerisinde bizden terörle mücadele yasası gibi çok önemli bir konuda değişiklik yapmasını istemesi, onların tutarlılığı, kararlılığı ve samimiyetiyle hiçbir şekilde bağdaştıramıyoruz. Avrupa Birliği’nin en büyük 5. ticaret ortağıyız. İhracatımızın yaklaşık yüzde 50’sini Avrupa Birliği’ne yapıyoruz. Aramızdaki ekonomik ilişkileri son derece önemsiyoruz. Fakat Avrupa Birliği’nin bu diplomatlarının taleplerini, yada siyasilerinin taleplerini bu noktadaki zorlaştırıcı engellerini de gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Bir ülkede alçakça terör saldırıları düzenlenir iken, masum insanları hedef alan canlı bomba eylemleri yapılır iken, halkın huzurunu sağlamaya çalışan güvenlik görevlileri şehit edilirken o ülkeden terörle mücadele yasasında bir vize muafiyetiyle ilgili görüşme içerisinde değişiklik talep etmek ne samimi nede tutarlı bir istektir” dedi.
Ekonomik verileri de değerlendiren Olpak, “2016 yılının neredeyse ortasını yakaladığımız bu günlerde ekonomik açıdan bakıldığında aşağıda bir takım problemleri yaşamakla birlikte makro planda ekonomik verilerin olumlu olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle büyümenin motoru olan sanayi sektöründe bir önceki çeyreğe göre yaklaşık 1 buçukluk bir artış, geçen yıla göre yüzde 4.7’lik bir artışla karşı karşıyayız. Cari açığımızda bir iyileşme var. Nisan enflasyonu son üç yılın en dip noktasına geriledi. Bizimde MÜSİAD olarak bir Samiks (Satın Alma Müdürleri Endeksimiz) var. Geçtiğimiz ay Elazığ’da açıkladık. Orada da bir önceki aya göre endeksimiz 4.4 puanlık bir artış gösterdi. Bunlar olumlu yanlar. Elbette olumsuz gördüğümüz yanları da ifade ediyoruz. Fakat biz bunları yeterli görmüyoruz. Bu noktada durmamamız gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü aşmamız gereken daha büyük mesafeler, gerçekleştirmemiz gereken yeni atılımlarımız var” diye konuştu.
Yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman’ın son 12 yılda önemli yatırımlar aldığını ancak eksiklerin çok olduğunu, teşvik konusunda Adıyaman’ın mağdur edildiğini dile getirdi.
Adıyaman Belediye Başkanvekili Hasan Demir ise konuşmasında, Adıyaman’ın ‘huzur şehri’ olduğunu ve bunun diyetini beklediklerini belirterek, Adıyaman’ın terör belasıyla özleştirmek isteyenlerin olduğunu fakat amaçlarına ulaşılamadığını ifade etti.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Adıyaman gerek tarih ve kültürel yapısı, gerek ekonomi ve sanayi alanındaki yatırımlar, gerekse de sosyal alanda yaptığı atılımlar ile Anadolu’nun gelişen ve değişen yüzü olmuştur. Adıyaman artık yeni yatırımlar ve sanayi tesisleriyle anılmaktadır. Bizlerde sanayicilerimiz için daha iyi bir yatırım ortamı hazırlanması konusunda Valilik olarak her türlü gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı sonrasında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından Nail Olpak’a Adıyaman’da dokunan el dokuması halı hediye edildi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler