Arama

Microsoft, Güvenliği arttırdı !

7 yıl önce

Kolay parola ile giriş yapma imkanını zorlaştıran Microsoft, parola engellemeye yöntemi kullanmaya başladı.

Microsoft, Güvenliği arttırdı !
ad image

Ardı arkası gelmeyen siber saldırılara karşı önlem almak isteyen Microsoft, kendince bir önlem alarak güvenlik duvarını güçlendşirmeye karar verdi. Kullanıcılarının artık seri veya ardışık sayı ve harflerden oluşan rakamlarla parola belirleyemeyecek.
Şirket, Günde 10 milyonun üzerinde saldırıya uğradıkları öğrenilen kullanıcı hesaplarının daha tahmin edilmesi zor bir yöntem kullanılarak değiştirilmesine karar verdi. Artık sayı ve rakam gibi tahmin edilmesi zor bir argoritma kullanılmasını isteyen Microsoft, kendi panellerini güçlendrirken, kullanıcılarının parolalarını tahmin edilmesi güç sembollerden oluşturmasını istiyor. Eskiden ''123456'' gibi yada ''abcdef'' gibi sıralı parolalar yerine daha karışık ve çözülmesi zor bir parola istiyor. Harf ve sayılarda oluşan parola isteyen Microsoft, ''Ahmet1990'' gibi parolaların da kullanılmasına onay vermiyor.


Bunu yerine ''ah19met90'' gibi bir parola oluşturulmasını isteyen Microsoft böylelikle o güvenlik duvarının yıkılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.


Microsoft ayrıca hesap oluşturulurken de bazı ince ayarların daha sağlıklı yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Örneğin ''Annenizin doğum yeri'' sorusuna unutulmayacak bir yerin yada başka birinin doğum yerinin yazılmasını tavsiye ediyor. Bir diğer yöntemse kurtarıcı mail adresi bölümünün muhakkak doldurulması.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler