Arama

Mercedes’in elektrikli araba planları şaşırttı

2 yıl önce


Mercedes’in elektrikli araba planları şaşırttı
ad image

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, tamamen elektrikli araba üretimdeki geçişi hızlandırıyor. Duyurduğu konsept modelleri ve EQS serisiyle merak uyandıran Mercedes’in sadece elektrikli araba üreteceği tarih düşünülenden erken olabilir.

Mercedes-Benz Üretim Şefi Joerg Burzer tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Mercedes’in elektrikli araba üzerindeki yol haritası belli oldu. Burzer, fabrikalardaki bazı üretim hatlarının tamamen elektriğe geçiş sürecinin, planlanandan daha erken olacağını söyledi.

“Tamamen yeni bir bataryalı elektrikli araç fabrikası inşa etmek zaman alıyor. Başka bir yaklaşım benimsedik. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kesinlikle sadece elektrikli araçlar üreten bazı hatlarımız olacak. Ayrıca tüm fabrikaların elektriğe geçtiğini bu on yılın ikinci yarısında göreceğiz.”

Yatırımlarını içten yanmalı araçlardan yalnızca elektrikli üretim platformlarına kaydıran Mercedes, elektrikli araç satışlarını artırmak için EQE modeline güveniyor. Burzer, E-sınıfının, çok daha yüksek hacimlerde teslimat yapabilecekleri bir segment olduğuna inanıyor.

2021 verilerine göre, Mercedes-Benz’in satışlarının sadece yüzde 2,3’ü elektrikli araçlardı. Hem içten yanmalı motora hem de aküye sahip plug-in hibritler işin içine girdiğinde ise bu rakam yüzde 11’e yükseldi. Ancak 2025 itibarıyla elektrikli ve hibrit otomobillerin, satışların %50’sini oluşturması bekleniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler