Arama

Memur Emeklisinin Zam Oranı Ocak 2017'de

7 yıl önce

Memur emeklilerinin zammı da memurlarla aynı seviyede olacak. Memur emeklilerinin maaşına da Ocak'ta yüzde 3'lük toplu sözleşme zammı ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

Memur Emeklisinin Zam Oranı Ocak 2017'de
ad image

Şuan için en düşük memur emeklisi ise halen 1.701 TL civarında. Fakat yapılacak yüzde 3’lük zamla bu oran 51 lira artış göstererek 1.752 TL’ye yükselecek. Ayrıca Enflasyon farkı oluşursa, maaşlar daha da artacak. Memur emeklileri, Temmuz'da da memurlar gibi yüzde 4 oranında zam alacaklar. 2017'nin ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bu da Temmuz artışına eklenecek.

EMEKLİYE OCAK'TA ÇİFTE ÖDEME:

Bu yıl emeklilerin uzun zamandır bekledikleri promosyon görüşmelerinde sona gelindi. Bankalarla yapılan pazarlıkların ardından açıklama yapan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 450 TL’yi bulan promosyon ödemesi yapılacağını, fakat son kararı Başbakan Binali Yıldırım'ın vereceğini söyledi. Bu rakamının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yükseltilmesi bekleniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda promosyon ödemesinin en az 500 lira olacağı ve yüksek maaşa daha fazla verileceği belirtilmişti. Ayrıca bu yıl maaşlarda diğer senelere göre oldukça fazla artış yaşayan emeklilere yıl sonunda da çifte ödeme yapılacak. Ayrıca Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, promosyon ödemelerinin yıl bitmeden yapılacağını açıkladı. Bunun  üzerine Ocak ayında yapılacak zam oranları da belli oldu. Böylece yıl sonu ve yıl başında emekliler çifte ödeme yapılacak. Öte yandan Ocak ayında 12 milyon emeklinin tamamı da zamlı maaşa kavuşacak.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler