Arama

Mardin’deki STK’lardan PKK’nın Sivil Katliamlarına Tepki

7 yıl önce

Mardin’deki sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK’nın sivil katliamlarını kınadı.

Mardin’deki STK’lardan PKK’nın Sivil Katliamlarına Tepki
ad image
Mardin’deki sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK’nın sivil katliamlarını kınadı.
Mardin’deki sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK’nın başta Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 köylünün hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı olmak üzere, sivillerin hayatını kaybettiği saldırılarını kınadı. Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST-DER) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, PKK’nın en son Dürümlü’de 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek, “Bu olay PKK’nın tarihinde ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Çünkü PKK, insanların kanları üzerinden siyaset yapmaktadır. Kandan nemalanan bu örgüt. Kendisi dışındaki hiçbir güce tahammül etmemektedir. Biz PKK’yı bu şekilde tanıyoruz. Dürümlü katliamından önce de Susa Katliamı gibi birçok yerde sivil katliamlara imza atmıştır. Yaptıkları bu sivil katliamlarda da her zaman haklı suçlamışlardır. Nitekim Dürümlü katliamında da halktan özür dilemesi gerekirken, halkı suçlayıp işin içinden çıkmaya çalışmıştır” dedi.
“KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”
PKK’nın Dürümlü’de yaptığı katliamı kınadığını dile getiren Mazlum-Der Mardin Şubesi Başkanı Seyfettin Baysal, “PKK tarihine baktığımızda bu tür olayların yaşandığına şahit oluyoruz. Dürümlü katliamı da bunun bir örneğidir. PKK’nın olayla ilgili yaptığı açıklama, köylüleri suçlayıp, zan altında bırakan bir açıklamadır. Bu açıklama kesinlikle kabul edilemez. PKK’nın bu tür olaylarda her zaman böyle yollara başvurduğunu biliyoruz. Dürümlü de yaşanan bu katliam 17 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanmıştır. PKK’nın söylemleri, yaptığı eylemlerle çelişmektedir” diye konuştu.
“PKK’NIN İLK KATLİAMI DEĞİL”
Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ise, Dürümlü’deki vahşi katliam sonrası bazı medya organlarında, “PKK’nın kanlı yüzü ortaya çıktı” şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, Dürümlü’deki katliamın PKK için ilk olmadığını vurguladı. Akgül, “PKK 40 yıllık tarihi boyunca onlarca sivil Kürt katliamı yapmıştır. Dürümlü’deki katliam da bunlardan sadece biridir. Dürümlü, Diyarbakır’da binlerce vatandaşın canını vereceği bir katliamın önüne geçmek isterken sonucunda canını veren halkın kahramanlık hikayesidir. Binlerce kişinin ölümüne mani olan bu kahramanların, bir anıtının Diyarbakır’a dikilmesi ve her gelenin de bu hikayeyi okuması lazım. Burada halkın duruşu çok önemlidir. Halk, şiddete, bombalanmaya ve masum insanlarının kanının akıtılmasına karşı durmuştur” ifadelerinde bulundu.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler