Arama

Macera Ormanı Açılıyor

7 yıl önce

Kepez Belediyesi’nin 70 dönümden oluşan ve içerisinde atla gezinti alanının ve çelik halatta kayma aktivitesi gibi çok sayıda ünitenin olduğu Antalya Kepez Macera Ormanı Perşembe günü açılıyor.

Macera Ormanı Açılıyor
ad image
Kepez Belediyesi’nin 70 dönümden oluşan ve içerisinde atla gezinti alanının ve çelik halatta kayma aktivitesi gibi çok sayıda ünitenin olduğu Antalya Kepez Macera Ormanı Perşembe günü açılıyor.
Antalya’da bir ilk olan Macera Ormanı’nın yapımı tamamlandı. Yaklaşık maliyeti 4 milyon lira olan proje, 19 Mayıs Perşembe Günü kapılarını macera severlere açıyor. Ziyaretçilerine doğa içerisinde ‘survivor’ heyecanı yaşatacak olan proje, Kepezüstü’nde Kent Ormanı’nın yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsis edilen 70 dönümlük araziye inşa edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkın, yapımında doğaya ve ağaçlara zarar verilmemesine büyük özen gösterdi. Projenin yapıldığı 70 dönümlük alan taşlardan temizlendi ve çim ekilerek yeşillendirildi. Parkta, betonarme yapı da bulunmuyor. Macera Ormanındaki günübirlik yapılar ise ağaç ürünlerinden imal edildi. Kent merkezinin kuş bakışı görüldüğü parkta, at binicilik tesisi de bulunuyor. 5 dönüm üzerine kurulan tesiste restoran da hizmet verecek. İsteyen ziyaretçiler, doğa içerisinde atla gezinti yapabilecek. Antalya’ya bir ilk olarak kazandırılan Antalya Kepez Macera Ormanı, birbirinden eğlenceli parkurları, menaj alanları, at binme parkurları ve konumu ile yepyeni bir soluk getirecek. Kepez Belediyesi tarafından tamamlanan proje, 19 Mayıs Perşembe Günü saat 16.00’da gerçekleşecek açılış töreni ile macera severlerin yeni durağı olacak.
EĞLENCELİ PARKURLAR
Macera Ormanı’ndaki zipline (çelik halatla kayma aktivitesi) parkuru ise ziyaretçilerin adrenalini yükseltecek. Ziyaretçiler, zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya çekilmiş çelik halat vasıtası ile harness giyerek, kendi ağırlığınızla yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi) macerayı yaşayacak. 4-8 yaş çocuklar için 10, 8-12 yaş grubundaki çocuklar 11,12 yaş üzerindeki macera severler, 15 farklı parkuru geçtikten sonra çelik halatla kayma aktivitesini yapabilecekler. Ziyaretçiler, parktaki labirentte, tırmanma duvarında ve iple atlama kulesinde macera istasyonunda, paintball alanında da macerayı hissedecekler.
Macera parkurlarının bulunduğu ormanın, Antalya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, "Bu alan, macera tutkunları için tasarlandı ve güzel bir macera parkı olarak düzenlendi. Burada hem gençlerimizin, çocuklarımızın hem de kendini genç hissedenlerin içindeki macera tutkularını giderebilecekleri, o tutkularını canlı tutabilecekleri güzel bir tesis meydana getirdik. Restoranı, kafeteryası, sosyal tesisleriyle park, Kent Ormanı gibi 24 saat yaşayan bir mekan olacak. Söz vermiştik, gerçekleştirdik. Antalya Kepez Macera Ormanı şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler