Arama

Lojistik sektöründe Depolamanın Önemi

1 yıl önce


Lojistik sektöründe Depolamanın Önemi
ad image

Lojistik sektöründe Depolamanın Önemi

Uluslararası evden eve nakliyat işlemlerinde depolama son derece önemli bir unsurdur ve  olmazsa olmazlardan birisidir. Depolama hizmeti sevkiyatı gerçekleştirilecek olan malların veya ürünlerin güvenilir bir şekilde beklemeye alındığı bölümdür.

Depolama Nedir

Forkliftin kullanım kolaylığının deponun tasarımına ve ürün çeşitliliğine bağlı olduğu söylenebilir. Lojistik Sahada Depolama; Bir noktadan gelen ürün veya sevkiyatların teslim alınması, belirli bir süre saklanması ve varış noktasına teslim edilmek üzere hazırlanmasıdır.

Örnek olarak Türkiye’den Almanya’ya evini taşıma yaptıracak bir kişinin evi öncelikle depolanır sonrasında ise o bölgeye doğru hareket edecek olan bir araca yüklenerek sevkiyatı gerçekleştirilir.

Depolama süresinin uzunluğu depolama türünü doğrudan etkiler. Depolama süresi ne kadar uzun olursa, o kadar uygun rulmanlar kullanılır. Depolama süresinin uzun olduğu yerlere antrepo, kısa depolama süresinin olduğu yerlere ise bazen dağıtım merkezleri veya aktarma merkezleri denir. Sektörün öncülerinden biri olan SIR Lojistik uluslararası evden eve nakliyat konusunda kendini kanıtlamış bir firma olup oluşturduğun güven ve hizmet kalitesi sayesinde vaz geçilmeyen uluslar arası bir nakliyat firmasıdır

Depolama Neden Önemlidir

 Depolama temel olarak kontrol etme, alma, depolama, sayma, toplama, gönderme gibi bölümlere ayrılır. Bu adımlar aynı zamanda normal transferlerin temelini oluşturur. Depolar bir dereceye kadar sistematik çalışma gerektirir. Depolama süresi uzunsa kamping denir. Ancak depolama süresi kısa ise dağıtım merkezi veya aktarma merkezi olarak adlandırılabilir. Bu da uluslararası bir şekilde evden evde teslim edilecek olan ürünün rahatça planlanmasını sağlar

Depolama temel olarak kontrol etme, silme, dosyalama, sayma, toplama ve gönderme gibi adımları içerir. Bu adımlar aynı zamanda normal düzenleme için de temel teşkil eder. Bir anlamda sistemli bir çalışma gerektiriyor. Sistematik çalışma, verimliliği ile doğrudan bağlantılıdır. Yukarıda belirtildiği gibi, kampta saklama süreleri değişiklik gösterir. Ayrıca istiflenecek ürünün cinsine göre de depolama şekli farklılık göstermektedir.

Depolama Çeşitleri

Üç tür depolama vardır: açık havada depolama, kapalı depolama ve soğutulmuş depolama. Açık hava kampları, hava ile tam temas halinde olan depolama alanlarıdır. Çatısız kamp, açık kamp da denir. Açık hava depolarında istiflenen malzeme ve ürünler hava ile direkt temas eder. Bu ürünler genellikle geri dönüştürülmüş ürünler olmakla birlikte mermer, tuğla, atık veya hurdaları da içermektedir. Kapalı hava depolamada amaç, ürün veya kargonun hava ile temasını engellemektir.

Sıcaklık ve aydınlatma sisteminden dolayı hava sirkülasyonu mevcuttur. Bu hava sirkülasyonu sayesinde malzeme veya ürünün sıcaklık, nem ve ışık teması kontrol edilir. Soğuk hava deposu ise adında "soğuk" olan bir depodur. Soğuk odanın temel amacı, istiflenen malzeme, ürün veya yükün nakliye sırasında bozulmasını önlemektir.

Bu konuda oldukça tecrübeli olan Sır Lojistik depolama alanlarında birçok kişinin güvenini kazanmış ve en çok tercih edilen firmalardan birisi olmayı başarmıştır sirlojistik.com web sitesine giderek detaylı bilgi alabilirsiniz

 

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler