Arama

KPSS Sınavı Kaldırıldı

7 yıl önce

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2017 yılı için yapılan bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

KPSS Sınavı Kaldırıldı
ad image

 

Çavuşoğlu, bakanlığa personel alımıyla ilgili soru üzerine, "Yeni bir personel yönetmeliği ve sınav yönetmeliği hazırladık. Bunu önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Eski sistemden farklı olarak bir değişiklik yaptık. Ayrıca KPSS sınavını kaldırdık." bilgisini paylaştı. Dışişleri Bakanlığı'nda yeni yayınlanacak personel yönetmeliğe göre bakanlığa alımlarda KPSS sınavı kaldırarak. Yabancı dile öncelik vereceklerini açıkladılar. Bakanlığa personel alımında yabancı dil kriterinin ön plana çıkarılacağını belirten Çavuşoğlu, "Bazı çocuklarımız var, yurt dışında 8 sene 10 sene okumuş. Türkiye'de okumadığı için de üç sene dört sene KPSS'ye hazırlanması lazım. Bu çocuklar bakanlığa girmek istiyor. Çok da iyi eğitim almış. Bunların önünü açmak için." diye konuştu.

“ BU KONUDA VİCDANLIYIZ”

Çavuşoğlu sözlerine; “Personel alımında yabancı dil kriterinin yanı sıra yazılı ve sözlü sınavlarının olacağını ve bizim sınavlarımız gerçekten zordur. Daha önce bu FETÖ'cüler nasıl girdi?' diye sordunuz, o sınavları değiştirenler sınav sistemini çoktan seçmeliye çevirenler de hapiste. Bizde de bunları ihlal eden, soruların çalınması dahil, buna ön ayak olanlar şu anda içeride." dedi. FETÖ'ye bağlı olmanın ve darbe girişimine karışmanın ayrı şeyler olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca darbe girişimine karışan kişilerin tutuklandığını, diğer yandan ise FETÖ'ye bağlı olanların da bakanlıktan uzaklaştırıldığını belirtti. Öte yandan bazıları da itiraf etti, devletin sırlarını paylaşmışlar. Ben bu adamlarla asla çalışamam, kim olursa olsun bakanlığımdan bu konuda da vicdanlıyız” dedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler