Arama

Kahta MYO’da Tapu Ve Kadastro Konulu Konferans

7 yıl önce

Adıyaman’ın Kahta ilçe Meslek Yüksekokulunda Tapu ve Kadastro konulu konferans düzenlendi.

Kahta MYO’da Tapu Ve Kadastro Konulu Konferans
ad image
Adıyaman’ın Kahta ilçe Meslek Yüksekokulunda Tapu ve Kadastro konulu konferans düzenlendi.
Kahta Meslek Yüksekokulunun Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, Yrd. Doç. Dr. Engin Artar, Yrd. Doç. Dr. Cavidangül Varış, Harita ve Kadastro Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nihat Dinç, Adıyaman İl Özel İdare Dairesinden Koray Uğur Güneş, Adıyaman İl Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden Yusuf Ziya Dişbudak, harita ve kadastro bölümü öğrencileri katıldı.
Tapu ve Kadastro konulu konferansın selamlama konuşmasını Harita ve Kadastro özel danışmanlık şirketi imtiyaz sahibi Turgut Genç yaptı. Turgut Genç, haritacılık olmazsa yeryüzünde bir taş bir taş üstüne koyulamayacağını vurguladığı konuşmasında, “İnşaat, hava alanı, baraj yapımı gibi işlemlerde mutlaka bir haritacıya ihtiyaç vardır. Bana göre yeryüzü var oldukça haritacılığa da ihtiyaç olacaktır. Ancak haritacıların yeni gelişen alet, teçhizat ve sistemlere ayak uydurması gerekmektedir” dedi.
Adıyaman İl Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde görevli Yusuf Ziya Dişbudak, Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün hizmet alanını ve hizmetlerini sunum ile tanıttı. Yusuf Ziya Dişbudak, Ana sistem üzerinden uydulardan alınan verilerin düzeltme yapılarak kullanılan forslara ulaştığını ifade ederek, “Uydudan alınan verilerin forslara aktarılması haritacılık anlamında güzel bir hizmet oluyor. Genel Müdürlüğümüzün sitesinden projelerimize ulaşabilirsiniz. Önerilerinizi sunabilirsiniz. Tapu ve Kadastroyu kısaca özetleyecek olursak, taşınmazın kime ait olduğu, kimin tasarrufunda olduğunu, nasıl edindiği Tapu Müdürlüklerinde açıklanır hesaplanır. Yani bunu satış yoluyla mı alındı miras yoluyla mı alındı ya da zilyetlik kalas yapılmadan önce hükümet tasarrufu altında olan kişiye tapu müdürlüklerinde bu tür bilgiler tutulur. Kadastroda ise işin geometrik şekli, geometrik şeklin zemine uyumu, konumu gibi bilgiler tutulur” şeklinde konuştu.
Daha sonra Adıyaman İl Özel İdare Dairesinde görevli Koray Uğur Güneş, Adıyaman İl Özel İdare Dairesinin kurumsal yapısını, hizmetlerini ve harita kadastro işlemlerini anlattı. Koray uğur Güneş Kahta Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yaptığı tavsiyelerde, “İyi bir şekilde icra edemiyoruz yani bir merak oluşturuyor meraktan sonra kendimizi geliştirme fırsatınız olmuyor. Bu yüzden benim size tavsiyem aileleriniz destek olup bu kadar fedakarlık gösterip gelip burada okumuşsanız bence bir sonraki adımınızı düşünün. Tabi ki meslek hayatında tekniker olmak çok kutsal bir görevdir. Bu işin emeğini aslında teknikerler ve teknisyenler yapar. Ama her zaman için bir üst basamağa çıkabilmek için çalışın. İş hayatına atıldığınızda merak ettiklerinizi araştırma, kendinizi geliştirme fırsatı olamayabilir. O yüzden bu öğrencilik günlerinizi dolu dolu yaşayın. Öğrenmekten kaçınmayın. İş hayatınıza atıldığınızda tabi ki kendinizi geliştirmek adına durmayacaksınız. Haritacılık mesleği gereği sürekli gelişen teknoloji ve yeni sistemleri iyi bilmek gerekir” şeklinde konuştu.
Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Kahta Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nihat Dinç, “Harita ve Kadastro işinde uzun süre çalışan personellerin öğrencilerimize deneyim ve tecrübelerini anlatmaları istedik. Bizi kırmadılar ve buraya gelip öğrencilerimize tecrübelerini anlattılar. Umarım öğrencilerimizin açısından çok faydalı bir konferans olmuştur” cümlelerini kullandı.
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler