Arama

İyi Bir Tatil Her Zamanki Faaliyetlerinizden Farklı Olmalı

7 yıl önce

Psikoterapist / Aile Çift Ve Evlilik Terapisti Uzman Psikolog Naciye Tokaç, iyi bir tatilin her zamanki faaliyetlerden farklı olması gerektiğini söyledi.

İyi Bir Tatil Her Zamanki Faaliyetlerinizden Farklı Olmalı
ad image
Psikoterapist / Aile Çift Ve Evlilik Terapisti Uzman Psikolog Naciye Tokaç, iyi bir tatilin her zamanki faaliyetlerden farklı olması gerektiğini söyledi.
Uzman Psikolog Naciye Tokaç, “Tatil denilince genellikle şunu söylüyoruz. Günümüzde tatil lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldi.” Evet tatil yapmak hepimizin ihtiyacı çünkü günümüzde çalışma şartlarının, süresinin ve yapılan işlerin niteliğinin değişmiş olmasıyla da ilgilidir bu durum. İzlediğim Türk yapımı bir filmde patronu sekreterini zor durumda bırakmak amacıyla ona iş yükü yıkmak için yazması gereken bir yazıdan “bunu kopyalayın, yok 20 adet kopyalayın, yok yok 100 evet 100 adet kopyalayın” diyordu. Çünkü 100 adet kopya için tek tek daktiloda yazması gerekiyordu. Şimdi sadece çıktı almak veya fotokopi ile siz hiç uğraşmadan kopya yapabiliyorsunuz. Peki bu gelişmelerin olması işlerimizi daha kolaylaştırmalı, boş vaktimizi artırmalı değil miydi? Bu gibi işlerimizi hızlı yapmaktayız ancak bu işlerden kalan vakitlere mutlaka başka işler konuluyor ve böylece iş yükü hiçbir zaman bitmiyor. Bir firma birçok farklı sahada kendisini var etmek zorunda ki devamlılığını sağlayabilsin. Alış, satış, reklam, sosyal medya, sivil toplum ve daha farklı birçok saha da kendisini göstermek zorundadır. Tüm bu süreci yöneten, kontrol eden yine insandır” dedi.
Geniş ve karmaşık iş ağını yöneten insan olunca yorgunluk denen faktörün kaçınılmaz olduğunu anlatan Uzman Psikolog Naciye Tokaç, “Yorgunluk bedensel ve zihinsel olarak değerlendirilebilir. Bedensel yorgunluğunuzu iyi bir uyku ile geçirebileceğiniz gibi, zihinsel yorgunluğun giderilmesi bu kadar kolay olmayacaktır. Ayrıca zihinsel yorgunluğunuz devam ettiği sürece uyku kaliteniz de düşük olacaktır. İşte burada önemli olan zihinsel yorgunluğun giderilmesi olacaktır.
Zihinsel dinginliğin, dinlenmenin sağlanması ancak iyi bir tatil planı ile oluşmaktadır. Tatil yapmak denilince çoğu kişi maddi gelir düzeyi ile tatili ölçmekte ve maddi yetersizliğinden dolayı tatil yapmamaktadır. Tatilinizin amacı zihinsel ve bedensel dinginliğin sağlanması ise; bunu birçok farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bazı kişiler lüks otellerde tatilini geçirmeyi tercih ederken; bazı kişiler ise memleketine, köylerine giderek tatilini yapmaktadır. Önemli olan iyi bir tatil geçirmektir” diye konuştu.
İyi bir tatilin her zaman yaptığımızdan farklı faaliyetleri içinde barındırmasının önemli olduğunu belirten Uzman Psikolog Naciye Tokaç, daha sonra şunları kaydetti:
“İş yaşamınız dolayısıyla ailenize yeterince zaman ayıramıyorsanız ailenizle kaliteli vakit geçireceğiniz faaliyetlerin planlanması ve yapılmasıdır. Bireysel gelişiminize katkı sağlayan sosyal faaliyetleri iş yoğunluğunuz nedeniyle çoğu zaman yapamamaktasınız. Sosyal faaliyetler tatil planınız içerisinde olmazsa olmazlardır.
Bedensel ve kişisel bakımınıza daha fazla zaman ayırmak olmazsa olmazlardan bir diğeridir.
Özellikle size stres yaratan durumlar ne ise; bu durumlardan ve kişilerden tatiliniz içerisinde uzak durmanız bir diğer önemli noktadır.
Tatil planınız yaz veya kış olsun; mutlaka doğada vakit geçirilmelidir. Negatif enerjinizin su ve toprakla temas edilerek atılması gereklidir.
İş hayatınızın düzensizliğe yol açabildiği yeme-içme faaliyetlerinizin daha doyumlu ve doğru yapılması da tatilinizin bir parçası olmalıdır.
Tatil döneminizde hayatınızda sürekli kalıp kalmayacağına bakılmaksızın yeni insanlarla tanışmak sohbet etmek sizi deşarj etmede yardımcı olacaktır.
Tatiliniz süresince mümkün olduğunca tartışma, kavga gibi kişilerarası çatışmalardan da kaçınmanız ruhsal dinginliğinize fayda sağlayacaktır.”
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler