Arama

İstanbul’daki öğrencilerin kiralık daire bulmak için en çok tercih ettikleri ilçeler

6 yıl önce

İstanbul’da okul sayısı oldukça fazla ancak öğrenci yurdu yeterli sayıda değildir. Bu konuda devreye kiralık daireler giriyor.

İstanbul’daki öğrencilerin kiralık daire bulmak için en çok tercih ettikleri ilçeler
ad image

SPONSOR iÇERİK

İstanbul’da okul sayısı oldukça fazla ancak öğrenci yurdu yeterli sayıda değildir. Bu konuda devreye kiralık daireler giriyor.

Üniversite sınavı, her öğrencinin hayatındaki dönüm noktalarından biridir. Farklı bir şehirde üniversite kazanmak ise, yeni bir okula başlama sürecini biraz daha zor bir hale getirebilir. Bunun en önemli sebebi, farklı bir şehre gidildiğinde yaşanacak mekânın bulunmasının zorluğudur. Büyük şehirler, özellikle de İstanbul söz konusu olduğunda yaşanacak yer bulmak biraz daha zor olabilir.

İstanbul’da çok fazla okul var ve yeterince öğrenci yurdu yok. Öğrenci yurtlarının kontenjanları hızla tükeniyor. Bununla birlikte öğrenci yurtları da en az kiralık daireler kadar pahalı. Bu sebepler, pek çok öğrenciyi kiralık daire arayışına itiyor. Kendine ait bir evde yaşamak kişiye daha fazla özgürlük sunduğu için de öğrencilerin bir kısmı öğrenci yurdundan ziyade kiralık dairelerde yaşamayı tercih ediyor. Bazı öğrenciler direkt tek başlarına eve çıkmayı seçerken, bazıları da arkadaşlarıyla birlikte bir kiralık dairede yaşamayı seçiyor. Evde yaşayacak kişi sayısı kaç olursa olsun, İstanbul’da kiralık daire arayan öğrencilerin dikkat etmeleri gereken belli başlı noktalar bulunuyor.

İstanbul, yüz ölçüm bakımından oldukça büyük bir şehir ve çok sayıda ilçesi var. İstanbul kiralık daire seçenekleri ile ilgilenen bir öğrencinin öncelikle hangi ilçede ikamet edeceğine karar vermesi gerekiyor. İstanbul’da öğrencilerin yoğunlukta olduğu bazı ilçeler var. Beylikdüzü, Esenler, Kadıköy, Pendik ve Esenyurt gibi bu ilçelerin kendilerine göre bazı eksileri ve artıları bulunuyor. Şimdi, öğrencilerin konaklamakta tercih ettikleri bu şehirlerin eksilerine ve artılarına göz atalım.

İstanbul kiralık daire ilanlarıyla ilgilenen bir öğrencinin tüm ilçeler ve mahallerle ilgili detaylı bilgi alabilecekleri yerlerin başında Zingat.com bölge raporu geliyor. Zingat.com bölge raporuna göre öğrencilerin sıklıkla tercih ettikleri ilçelerin eksileri ve artıları şu şekilde:

Beylikdüzü Kiralık Daire Seçenekleri: İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinin öne çıkan olumsuz özelliği, ilçenin İstanbul geneline uzak olması. Bununla birlikte burada gidilecek olan üniversitenin konumu da önem taşıyor. Eğer öğrenim görülecek üniversite Beylikdüzü’ne yakınsa, bu ilçe yaşamak için oldukça avantajlı. Beylikdüzü kiralık daire fiyatlarının ortalaması 1000 TL civarında. Bu rakam, diğer İstanbul kiralık daire fiyatlarına göre oldukça uygun. Bununla birlikte Beylikdüzü’nde metrobüs, ulaşımı bir hayli kolaylaştırdı. Metrobüs ile Beylikdüzü’nden İstanbul’un diğer bölgelerine ulaşmak artık oldukça kolay.

Esenler Kiralık Daire Seçenekleri: İstanbul Avrupa yakasında bulunan Esenler de öğrencilerin sıklıkla tercih ettikleri bölgelerden. Esenler’de kiralık daire fiyat ortalaması 1000 TL civarında. Kiralık daire fiyatları mahalleden mahalleye değişiklik gösteriyor. Esenler’e yakında İstanbul’un önemli üniversitelerinin olması, burayı öğrencilerin gözünde cazip kılıyor.

Kadıköy Kiralık Daire Seçenekleri: Kadıköy, öğrencilerin ikamet etmek için en çok tercih ettikleri ilçelerin başında geliyor. Kadıköy’ün güvenli ve sosyal hayata yakın olması burayı öğrencilerin gözünde oldukça önemli bir konuma getiriyor. Kadıköy’de kiralık daire fiyatları 2300 TL civarında, yani diğer ilçelere göre oldukça yüksek. Bu nedenle öğrenciler Kadıköy’de kiralık daire tutmak istediklerinde genellikle birkaç arkadaş birlikte eve çıkmayı tercih ediyor.

Pendik Kiralık Daire Seçenekleri: Pendik, Anadolu yakasında yaşamak isteyen öğrencilerin sıklıkla tercih ettikleri ilçelerden. Pendik’te kira fiyatlarının ortalama 1200 TL civarında olması, kira bütçesi kısıtlı olan öğrenciler için büyük bir kolaylık oluyor. Pendik’ten toplu taşıma ile İstanbul’un tüm bölgelerine kolayca ulaşmak mümkün.

Esenyurt Kiralık Daire Seçenekleri: Esenyurt, konum olarak İstanbul’un merkeze uzak ilçelerinden biri. Esenyurt’ta kiralık daire fiyatlarının ortalama 900 TL olması, bu ilçeyi kiralık daire arayan öğrencilerin gözünde cazip kılan özelliklerden. 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler