Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul Barosu’ndan Polis Şiddetine Tepki

İstanbul Barosu’ndan Polis Şiddetine Tepki

haberci haberci -
143 0

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç Açıklama Yaptı

İstanbul Barosu, polis şiddetiyle yaralanan avukatları desteklemek amacıyla açıklama yaptı. Baro Başkanı Filiz Saraç, olayın ardından meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Avukatlara Yönelik Şiddet Kınandı

Baro Başkanı Saraç, darp raporunda şiddet izleri tespit edilen meslektaşlarının maruz kaldığı polis şiddetini kınadı. Kolluk tarafından artan şiddet politikasının reddedildiğini vurguladı.

Şüpheli Polisler Hakkında Soruşturma Talebi

İstanbul Barosu, şiddet uygulayan polis memurları hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirtti. Şiddet faili memurların adli ve idari kolluk görevine devam etmelerinin bir tehdit olduğu ifade edildi.

ÇHD: İşkence İle Mücadeleye Devam

ÇHD İstanbul haberlermersin.com Şubesi de sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, işkenceyle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. İşkence yapan veya emir veren herkesin cezalandırılması için çaba harcanacağı belirtildi. Avukatlara Yönelik Şiddet, Yargıya ve Yurttaşa Yönelik Bir Saldırıdır! İstanbul Barosu, meslektaşlarının yanında olduğunu ve şiddete karşı taviz vermeyeceklerini kamuoyuna duyurdu. Meslektaşlarına destek olmayı ve işkenceyle mücadeleyi sürdürmeyi taahhüt etti.

İlgili Yazılar