Arama

Google’da Hızlı Arama Yapmanın İpuçları !

7 yıl önce

Google’da Hızlı Arama İpuçları nelerdir ? Aktif şekilde kullanılan Google arama motorunda doğru ve yerinde arama yapmak için birkaç ufak ayrıntı daha isabetli ve çabuk sonuç bulunmasına yardımcı oluyor. Peki bu yollar ne ?

Google’da Hızlı Arama Yapmanın İpuçları !
ad image

Google firmasının PageRank algoritma teknoloji sayesinde Google üzerinden aramalarda bulunmak daha kolay hale gelebilyor. Ancak her şeye rağmen bazen aramalarımızı filtrelememiz, aradığımızı bulabilmek için alakasız sonuçları ortadan kaldırmamız gerekebiliyor. Google'ın bu iş için size yardımcı olacak birkaç aracı var; üstelik hepsini arama sayfasından, herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.

İlk olarak Site Arama: Örneğin bir bilgi yada belge arıyorsunuz diyelim bunu site araması şeklinde yapabilirsiniz. Diyelim ki iPhone 7 hakkında bir bilgi arıyorsunuz Teknogundem.net yazarak ve yanına iPhone 7’yi ekleyerek arama yapabilirsiniz ve aramalarınız böylece daha kolay yoldan yapmış olursunuz.

Bir diğer yöntemi ise açıklamaları alıp hesaplamak. define:sözcük aramasını kullanarak kafanızı kurcalayan sözcüğün açıklamasını Google'dan alabilirsiniz. Benzer şekilde aritmetik problemleri arama satırına girebilir, Enter'a basarak cevap alabilirsiniz (örn. 5*2). Aritmetik işlemleri Chrome'un adres çubuğuna girdiğinizde, cevabı Enter'a basmanıza gerek kalmadan, bir otomatik tamamlama önerisi olarak göreceksiniz.

Diğer bir kolaylaştırma yöntemi de Google İnstant, siz daha arama yaparken sistem kelimeyi google’a gönderiyor ve google ne yazacağınızı tahmin edip ona göre yazıyor. Bir diğer kolaylaştırıcı yol ise Görsel arama ipuçları: Google'ın görsel arama işlevi, resim arama konusunda oldukça başarılı.

Arama terimlerini girdikten sonra en alakalı sonuçları en üstte göreceksiniz. Aşağı doğru kaydırdıkça resimler, yazdığınız konuyla ilgisini kaybedebilir. Yüz kızartıcı bir durumla karşılaşmamak için Güvenli Arama'yı etkinleştirmeniz yerinde olabilir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler