Arama

Fosil yakıtlara veda

1 yıl önce


Fosil yakıtlara veda
ad image

Ekonomik gelirlerinin büyük bir kısmı petrole dayanan Suudi Arabistan, ekonomisini çeşitlendirmek adına adımlar atıyor. Tek başına dünya petrol rezervlerinin neredeyse yüzde 15’ine sahip olan Suudi Arabistan, Ulusal Yenilenebilir Enerji planı kapsamında elektrik enerjisini benimsemeye hazırlanıyor.

Lucid ile yapılan anlaşmaya göre önümüzdeki 10 sene içerisinde Suudi Arabistan 50 bin elektrikli araç satın alacak. Bunun yanı sıra 50 bin araçlık bir opsiyon daha bulunuyor. Bu anlaşmanın ardından Lucid hisseleri yüzde 5 oranında yükseldi.

Yapılan anlaşma Lucid’in elektrikli sedan modeli Air’in yanı sıra Gravity SUV ve markanın gelecekte üreteceği diğer elektrikli otomobilleri kapsıyor. Elektrikli araç satış anlaşması, Suudi krallığının ekonomisini fosil yakıtlardan uzaklaştırmayı amaçlayan Vizyon 2030 planının bir parçasını oluşturuyor.

Lucid’in yüzde 61’i Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na (PIF) ait. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu 2018 yılında 1 milyar dolarlık yatırım ile şirketin hisselerinin büyük bölümünü satın aldı. Bu yatırım ile Air modelini üretmekte zorlanan Lucid’in eli rahatladı.

Teslimatların en geç 2023 yılının ilk çeyreğinde başlaması beklenirken senelik bin ila 2 bin arasında Lucid markalı araç Suudi Arabistan’a gelecek. 2025 yılı ile bu rakamın 4 ile 7 bin araç arasına çıkması planlanıyor. Lucid’in bu araçlar için nasıl bir fiyat etiketi belirdeği ise henüz bilinmiyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler